Позиція депутатів м. Рівне по дрифтерах і т.з.«компромісу»

«Їм цікаво на вулиці – там більший кайф» (с)

Стрітрейсери та дрифтери на вулицях Рівного все частіше стають героями резонансних публікацій. Вони не рідко свідомо привертають до себе увагу, нехтуючи безпекою та спокоєм городян.

У липні дві автівки, на Театральній площі, влаштували парне родео, ризикуючи життям десятків людей довкола.

 

Вони, так би мовити, «крутили п’ятачки» – на великій швидкості зі скреготом і димом зробивши шість повних оборотів, практично, за метр-півтора від пішохідного перехрестя на Соборній.

Минулими ж вихідними любителі «попалити резину» влаштували цілу серію нічних перегонів та дрифтів у різних районах міста: на Автовокзалі, на Пивзаводі, біля Чайки та найбільше – біля Екватора, крутячи ті ж самі «п’ятачки», ревучи моторами та сигналячи в усі клаксони аж до другої години ночі.

Рівняни обурені: попри спеку вони не можуть відкрити вікна, через постійне ревіння моторів та скрегіт гальм.

 

У соцмережах дорікають у бездіяльності поліції та місцевій владі.

Дехто ж, навпаки, стає на бік дрифтерів, говорячи про «необхідність пошуку компромісу».

Мовляв, міська влада має створити умови для любителів автоекстриму, на яких не здатна найти управи поліція, щоби ті перестали тероризувати рівнян і дали можливість людям у різних кінцях міста – трохи поспати.

Зокрема, пропонується, аби міська влада знайшла для стритрейсерів та дрифтерів якесь заасфальтоване поле на околицях Рівного, де б вони змогли собі «крутити п’ятачки», нікому вже не заважаючи.

 

Дехто також пропонує відкривати для них Аеропорт, аби вони собі ночами розважалися – там.

«Радіо Трек» вирішило зателефонувати головам фракцій міської ради і з’ясувати позицію депутатів щодо цієї проблеми.  Зокрема, щодо можливості певного «компромісу» з вуличними гонщиками.

Богдан Гапяк

 Голова фракції БПП у міській раді Богдан Гапяк вважає, що своїх обов’язків не виконує поліція:

- Треба, що б працювала поліція. Немає культури в суспільстві і виходить, що немає культури і в водіїв. Достатньо просто все: треба, щоб працював закон. Однак, поліція, на жаль, не виконує свої функції. Без сумніву, можна шукати різні варіанти, тільки треба, щоби люди не займалися бардаком на вулицях, а прийшли і сказали: «В нас є така проблема – давайте її вирішувати». Більше того, прийшли з якимось пропозиціями.

Олександр Довжаниця

Голова фракції політичної партії "УКРАЇНСЬКЕ ОБ’ЄДНАННЯ ПАТРІОТІВ – УКРОП" Олександр Довжаниця зазначає, що міська влада вже йшла на зустріч стритрейсерам, але ті не хочуть їздити у визначеному місці:

- Беспридєльнічають на проїжджій частині, де їде транспорт, де ходять люди. Влада йшла на зустріч,в аеропорту їм організовували і гонки, і дріфт-змагання. Вони кілька разів спробували, але потім все стало. Їм цікаво на вулиці – там більший кайф. Якщо є інші місця, які вони можуть запропонувати – їх можна розглянути. Проблем немає.

Роман Яворський

Голова фракції «Громадський контроль» Роман Яворський певен, що дрифтери самі мусять шукати собі майданчик і туди привозити глядачів, а не влаштовувати неподобство на вулицях Рівного:

- Це має бути майданчик, як аеропорт, наприклад. Щось  за межами міста. А в місті я такого не бачу. Якщо хтось хоче, він має знайти собі чи організувати відповідне місце. Привезти туди глядачів. Колись і проводились автогонки  в аеропорту і люди їздили. Але навіщо вночі це проводити? Нехай проводять вдень, це безпечніше. А в вихідні, і в місті такого робити не можна .

Роман Стасюк

Голова «Радикальна партія Олега Ляшка» Роман Стасюк зазначив, що компроміс може бути знайдений, і депутати можуть звернутися для вирішення цієї проблеми до обласної ради:

- Так як зараз аеропорт незадіяний, ми можемо звернутися до обласної ради від усіх фракцій для того, щоб забезпечити, якщо це можливо, все на належному рівні і законно. Щоб дали їм дозвіл і вони там гасали. А по місту їздити не можна. Є правила дорожнього руху і їх треба дотримуватися.  

Сергій Паладійчук

Секретар міської ради Сергій Паладійчук наполягає, що такі гонки відносяться до спорту, тож від цього треба і відштовхуватись.

- Це спорт – треба йти по лінії спорту, а не по лінії окремих молодих, як правило, хлопців, які фактично ведуть себе протизаконно. Я до цього ставлюся негативно – вони дійсно порушують громадський порядок. Якщо кожна сегментована група людей буде думати, що вони можуть дозволяти собі робити все, що вони хочуть, то ми тоді перетворимо місто з єдиного організму в щось таке розбалансоване і хаотичне.

Галина Кульчинська

Голова фракції ВО «Батьківщина Галина Кульчинська стверджує, що відповідальність за дрифтерів лежить на поліцейських:

- Не може бути такого, щоб якась одна група ставила під загрозу життя та спокій всієї іншої частини міста. Хтось хоче екстриму? Створюйте громадську організацію, збирайте гроші, несіть відповідальність, орендуйте майданчики і крутіть свої п’ятачки. За містом. Так, щоб вас ніхто не чув. Якщо ж Поліція каже, що не має можливостей навести порядок та знайти управу на цих людей, то тут треба радитися – як так? Бо, коли станеться трагедія, тоді радитись вже буде пізно.

Юрій Осіпчук

Голова фракції ВО «Свобода» Юрій Осіпчук каже, що поки – те, що роблять дрифтери на дорогах, це беззаконня:

- Якщо це вид спорту – вони мають його узаконити, зареєструватися як юридична особа чи ГО чи ще щось. Але обов’язково, щоб це був як вид спорту. І після того уже можна буде говорити про те, що ми можемо у місті зробити, щоб цей вид спорту розвивати. На сьогоднішній день – це вид розваг.

Мар’ян Года

Голова фракції «Об’єднання «САМОПОМІЧ» Мар’ян Года теж негативно ставиться до викрутасів на вулицях міста, і каже, що екстремали повинні знайти собі майданчик поза містом.

- Взагалі явище дуже негативне – нормальним людям це не може подобатися те, що робиться у місті. Стосується проблема всіх, але за порядком повинні слідкувати відповідні органи. Я би не виділяв цю проблему окремо. В цілому, у місці ситуація з безпекою руху на дорогах дуже складна. Хай орендують аеродром – якщо не наш, то в Дубно. Де завгодно – тільки не в місті.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень