«Поживна бомба» до вашого раціону
Її можна легко додати до всього
Насіння - це справжня «поживна бомба», яку можна легко додати до всього - від супів та гарнірів і до хліба та салатів. Воно містить поживні речовини, що підтримують серце, кістки, м'язи, мозок та імунну систему - і його ми їмо недостатньо, - пише ВВС-Україна.
Клітковина може зменшити ризик серцевих захворювань, інсульту, діабету 2 типу та раку кишківника та покращити артеріальний тиск та рівень холестерину.
Додати насіння в їжу - це простий спосіб збільшити споживання клітковини. Наприклад, 20 г насіння льону містить 5,4 г клітковини, а насіння гарбуза - 1,3 г.
Жири омега-3 важливі для здоров'я серця. Деяке насіння містить жир ALA Омега-3 (альфа-ліноленова кислота). Організм перетворює його на корисніші жири, які містяться в жирній рибі.
Для отримання усіх поживних речовин найкраще їсти мелений льон, його можна додавати у каші, смузі та салати.
На відміну від багатьох вегетаріанських джерел білка, насіння конопель та чіа містять усі дев'ять необхідних нам амінокислот (будівельних блоків білка). У насінні міститься багато вітамінів і мінералів, важливих для імунітету.
Фолієва кислота (вітамін В9) відіграє важливу роль у виробленні нових імунних клітин, а насіння соняшнику, кунжуту та льону є хорошими її джерелами.
Вітамін В6 допомагає виробляти нові імунні клітини, обробляти антитіла і взаємодіяти імунним клітинам. Вона міститься в насінні кунжуту.
Кальцій, фосфор і магній - ключові поживні речовини для здоров'я кісток.
Чіа, мелене насіння льону, гарбуза та кунжуту є джерелами всіх трьох поживних речовин.
Насіння чіа та конопель добре смакує з гранолою. З ним виходять чудові смузі, а також його можна використовувати як замінник яєць у веганських рецептах.
Гарбузове насіння можна додавати до супів, кексів, салатів та хліба. Або ж просто підсушити у духовці та їсти.
Додайте насіння кунжуту до картоплі фрі, смаженого рису, азійських страв і навіть до печива.
Радіо Трек: НОВИНИ