«Поживна бомба» до вашого раціону

Її можна легко додати до всього

Фото ВВС-Україна

Насіння - це справжня «поживна бомба», яку можна легко додати до всього - від супів та гарнірів і до хліба та салатів. Воно містить поживні речовини, що підтримують серце, кістки, м'язи, мозок та імунну систему - і його ми їмо недостатньо, - пише ВВС-Україна.

Клітковина може зменшити ризик серцевих захворювань, інсульту, діабету 2 типу та раку кишківника та покращити артеріальний тиск та рівень холестерину.

Додати насіння в їжу - це простий спосіб збільшити споживання клітковини. Наприклад, 20 г насіння льону містить 5,4 г клітковини, а насіння гарбуза - 1,3 г.

Жири омега-3 важливі для здоров'я серця. Деяке насіння містить жир ALA Омега-3 (альфа-ліноленова кислота). Організм перетворює його на корисніші жири, які містяться в жирній рибі.

Для отримання усіх поживних речовин найкраще їсти мелений льон, його можна додавати у каші, смузі та салати.

На відміну від багатьох вегетаріанських джерел білка, насіння конопель та чіа містять усі дев'ять необхідних нам амінокислот (будівельних блоків білка). У насінні міститься багато вітамінів і мінералів, важливих для імунітету.

Фолієва кислота (вітамін В9) відіграє важливу роль у виробленні нових імунних клітин, а насіння соняшнику, кунжуту та льону є хорошими її джерелами.

Вітамін В6 допомагає виробляти нові імунні клітини, обробляти антитіла і взаємодіяти імунним клітинам. Вона міститься в насінні кунжуту.

Кальцій, фосфор і магній - ключові поживні речовини для здоров'я кісток.

Чіа, мелене насіння льону, гарбуза та кунжуту є джерелами всіх трьох поживних речовин.

Насіння чіа та конопель добре смакує з гранолою. З ним виходять чудові смузі, а також його можна використовувати як замінник яєць у веганських рецептах.

Гарбузове насіння можна додавати до супів, кексів, салатів та хліба. Або ж просто підсушити у духовці та їсти.

Додайте насіння кунжуту до картоплі фрі, смаженого рису, азійських страв і навіть до печива.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень