Пожежі на Рівненщині напередодні вирували більш як на 2 га землі

За повідомленням прес-служби ДСНС Рівненщини впродовж минулої доби в області виникло 3 такі пожежі на загальній площі 2,2 га.

Так, об 11:15 рятувальики виїжджали на гасіння сухої трави та чагарника на площі 0,7 га між селами Птича та Стара Носовиця Дубенського району.

О 16:02 та 19:43 вогнеборці ліквідовували загоряння сухої трави на відкритій території поблизу автотраси Київ-Чоп в районі с. Користь площею 0,8 га та в районі с. Новини площею 0,7 га Корецького району. Завдяки оперативним та професійним діям рятувальників ДСНС ці пожежі не встигли набрати загрозливих масштабів та були вчасно ліквідовані. Ніхто з людей та їх майно не постраждали.

Загалом з початку вересня на Рівненщині вже зафіксовано 13 пожеж в природних екосистемах на площі майже 7,5 га.

Здебільшого загоряння у природних екосистемах виникають внаслідок випалювання сухої рослинності, порушення громадянами правил пожежної безпеки під час проведення сільськогосподарських робіт на власних присадибних ділянках.

Особливу небезпеку становить саме випалювання пожнивних залишків на полях після завершення зернозбиральної кампанії, адже такі дії призводять до виникнення масштабних пожеж. Вогонь швидко може перекинутися на поруч розташовані населені пункти, лісові масиви.

Державна служба України з надзвичайних ситуацій закликає жителів Рівненщини суворо дотримуватися правил пожежної безпеки та не провокувати пожежі в природних екосистемах. Особливо уважними варто бути впродовж 7-12 вересня, адже саме в цей час майже по всій території України переважатиме надзвичайна пожежна небезпека.

В першу чергу не випалюйте стерню на полях, суху траву та сміття на присадибних ділянках, не розводьте відкритий вогонь поруч із господарчими будівлями, не розкидайте недопалки та сірники на суху трав’яну підстилку. Стежте, щоб діти не бавилися з вогнем.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень