Пожалійте свою пральну машину: 10 ляпів, які змусять викликати майстра

Зайвий ремонт пралки гарантований, якщо вам знайомі випадки, перелічені у цій статті

№1. Забагато мийного засобу

Більшість людей думає, що чим більше, тим краще. Однак це не стосується прання (!)

Використання занадто великої кількості миючого засобу у пральній машині може призвести тільки до серйозних проблем із технікою. Йдеться, зокрема, про надлишок піни, яка може заблокувати дренаж.

А ще занадто велика кількість миючого засобу може заблокувати його надходження до барабана, тож ваші речі, попри все, ризикують залишитись брудними.

№2. Сторонні предмети в барабані

Другою класичною помилкою є потрапляння сторонніх предметів до барабана. Це трапляється, коли ви не перевіряєте кишені перед пранням. часом така неуважність призводить до серйозних поломок.

№3. Білизну і шкарпетки треба прати у спеціальних мішках

За статистикою, більшість проблем, пов’язаних з пральною машиною, стосуються саме барабана. Мішок для прання гарантує, що по завершенню циклу ви дістанете з машинки стільки ж речей, скільки туди й поклали.

Головне, що дрібні предмети не потраплять у фільтр і не призведуть до його засмічення. Крім того, ваш одяг буде у безпеці, адже дрібні деталі не застрягатимуть у барабані і будуть пошкоджуватись.

№4. Очистка фільтра

Фільтри у пральних машинах дуже важливі – вони збирають усі дрібниці, яких насправді не повинно бути у барабані (монети, папірці, жувальні гумки, шпильки тощо).

Експерти кажуть, що чистити фільтр треба 4 рази на рік – фактично, раз на сезон.

Та насправді все залежить від інтенсивності використання пральної машини – якщо сім’я невелика і перете ви не надто часто, від пралки немає неприємного запаху, то чистити фільтр можна й рідше.

№5. Не завантажуйте барабан під зав’язку

Навіть якщо у вас величезна купа брудної білизни, не варто перевантажувати машину. І на те щонайменше дві причини:

  1. одяг буде недостатньо чистим;
  2. перевантаження машини скорочує термін служби її деталей.

Звісно, прати всього декілька дрібних речей теж не варіант, бо це не практично.

Ідеальне навантаження таке:

  • для бавовни та льону завантажте 3/4 машини;
  • для синтетики завантажте 1/2 частини машини;
  • для вовни завантажте 1/3 частини машини.

№6. Неправильно встановлена пральна машина

Іноді пральну машину ламають не наші звички, а спосіб її встановлення.

Під час останньої фази прання барабан обертається на дуже високих оборотах, тож машинка може трястися. Ось найбільш ймовірні причини, чому пральна машина «іде на зліт»:

  • підлога не зовсім рівна;
  • транспортувальні болти все ще на машині;
  • поламані підшипники або амортизатори.

№7. Засоби для чищення, які не призначені для пральних машин

В інструкції з експлуатації сказано, що не можна використовувати миючі засоби, окрім тих, які спеціально створені для пральних машин. Якщо ви надумаєте, наприклад, завантажити у машинку засіб для ручного прання або будь-який інший мильний миючий засіб, завелика кількість піни може обійтися вам ремонтом пралки.

№8. Часте миття пральної машини

Якщо від машинки починає іти «душок», більшість це просто ігнорує, додаючи ще більше миючого засобу. Однак поява поганого запаху є наслідком забруднення внутрішніх деталей машини, появи цвілі або несправності деяких запчастин.

Крім очищення фільтра, слід також увімкнути режим миття барабана. Якщо такий режим відсутній, ви можете увімкнути звичайне прання при високій температурі і додати оцет.

А ще варто тримати дверцята пральної машини відкритими, коли вона не використовується – це допоможе вам уникнути запаху затхлості всередині приладу. Також зверніть увагу на лоток для миючих засобів – він має бути сухим і чистим.

№9. Жорстка вода 

Всі знають, що вода з-під крана шкідлива для нашого здоров’я. Тому ми купуємо воду в бутлях, або використовуємо спеціальні фільтри. Та мало хто задумується над тим, що ця ж вода може зіпсувати побутову техніку: жорстка вода погіршує стан деталей та якість прання і призводить до утворення накипу.

Щоб перевірити, наскільки жорстка ваша вода, проведіть простий тест.

 

Вам знадобиться рідке мило, вода і прозора пляшка. Наповніть 1/3 пляшки водопровідною водою. Додайте кілька крапель рідкого мила, закрийте кришку і струсіть пляшку. Якщо вода стає дуже непрозорою або вона має молочний колір, найімовірніше, у вас жорстка вода.

 

І навпаки: якщо на поверхні є піна, а вода залишається прозорою, у вас м’яка вода.

Якщо у вас жорстка вода, вам доведеться використовувати більше миючого засобу.

№10. Не залишайте надовго випрану білизну 

Експерти кажуть, що немає нічого поганого у тому, щоб залишити чисту білизну в барабані на кілька годин. Але ці «кілька годин» не мають перетворюватися на день-два і навіть більше

Джерело: РБК-Україна

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень