Позбавляємося антибіотиків у курці: три способи, про які мало хто знає

У курятині найчастіше реєструють перевищення заборонених речовин

Куряче м'ясо – один із найбюджетніших і найпростіших у приготуванні продуктів. Курячі гомілки можна смачно запікати з травами та овочами в духовці, а також робити шашлик із філе. Крила можна запікати та смажити.

Найкорисніше – м'ясо з домашньої курки, тому що птах вживає в їжу екологічні продукти, а ось м'ясо з магазину часто може бути з антибіотиками.

Три корисні поради, як правильно готувати магазинну курятину, щоб у ній не залишилося антибіотиків та гормонів.

Варити курку двічі

Перше правило – не варити з купленої курки бульйон та суп. Оскільки в процесі варіння більшість токсинів з м'яса потрапляє у воду. Дуже важливо ще знати, що якщо ви все ж таки варите таке м'ясо, першу воду потрібно обов'язково злити після закипання, а залийте курку чистою водою й варіть. Саме це дозволить позбутися більшої частини шкідливих речовин.

Добре помити й викинути всі нутрощі

Ще дуже важливо знати, що перед тим, як готувати магазинний продукт, його потрібно ретельно помити і видалити всі внутрішні органи. Навіть якщо курку потрошили, добре її промийте, оскільки у внутрішній частині накопичується більшість токсинів.

Позбавтеся шкіри й замочіть м'ясо в розчині з води з сіллю, лимонним соком

Це найкращий спосіб позбавитися хімії, яка може бути в м'ясі – зняти шкіру. Для приготування розчину візьміть літр води та 3-4 столові ложки солі, додайте декілька столових ложок лимонного соку, перемішайте і викладіть м'ясо в розчин. Залиште маринуватися протягом декількох годин, а потім злийте рідину і залийте новим розчином з тих же компонентів.

Ще можна залити куряче м'ясо мінеральною водою та залишити на декілька годин, це також допоможе прибрати з м'яса хімію.

Джерело: Food Oboz

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень