Повістки поштою: Кому вони прийдуть в першу чергу

Адвокатка здивувала заявою

Фото ілюстративне, з відкритих джерел
Фото ілюстративне, з відкритих джерел

Адвокатка Таміла Алексик заявила, що повістки, згенеровані в електронному реєстрі, вже почали розсилати військовозобов’язаним через «Укрпошту». З 17 вересня вже відправили 6 000 повісток.

Перші повістки поштою отримають ті військовозобов’язані, які оновили свої дані до 16 липня.

Гадаю, що першими будуть ті, хто оновив данні – бо інформація про них є в ТЦК та СП. Їх шукати не потрібно. А от інформацію про людей, які не оновили дані треба шукати, шляхом генерування інформації у «Дії», де багато хто зареєструвався, чи у інших реєстрах. Тобто тут ще потрібно, як то кажуть, напружитися і попрацювати, щоб виявити таких осіб, – зауважила Таміла Алексик.

Вона також додала, що чимало українців досі вважають, що повістку потрібно обов’язково вручити людині в руки під особистий підпис. Однак це вже не так.

Ті часи пройшли. Порядок вручення повісток прописаний у Постанові Кабміну №560 до нього внесли чимало змін. І з цього документу, мене найбільше тривожить пункт про особливості вручення повісток – якщо особа не отримала повістку особисто або її не було за місцем реєстрації, то вважається, що людина все одно отримала повістку. Саме це у найближчому майбутньому створить чимало проблем, – пояснила адвокатка.

Тепер належним підтвердженням оповіщення резервіста або військовозобов’язаного про виклик до ТЦК:

  • отримання поштового відправлення із підтвердженням цього факту;
  • відмова отримати поштове відправлення із відповідною відміткою про це;
  • проставлення відмітки про відсутність особи за адресою місця проживання особи, повідомленою цією особою ТЦК під час уточнення своїх облікових даних;
  • проставлення відмітки про відсутність особи за адресою задекларованого/зареєстрованого місця проживання в установленому законом порядку, якщо ця особа не повідомила ТЦК іншу адресу місця проживання.

 Джерело: ТСН

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень