Повістки будуть в «Дії»? В Мінцифри прокоментували заяву міністра оборони України

Напередодні Умеров анонсував цифровізацію Міноборони

Напередодні, 6 вересня, новопризначений міністр оборони України Рустем Умеров заявив, що у Міноборони планують запровадити електронний військовий квиток, створити єдиний реєстр призовників, а також цифровізувати ВЛК.

 Однак із Міністерством цифрової трансформації це питання не узгоджували. Про це 7 вересня написав «Апостроф» із посиланням на свої анонімні джерела у відомстві.

- Ця ідея належить новому міністру оборони Рустему Умєрову, а отже, треба питати в нього: чи хоче Міністерство оборони, щоб військовий квиток був у "Дії, — розповів представник Мінцифри на правах анонімності.

Він зазначив, що в четвер, 7 вересня, до них у міністерство вже зверталися представники кількох українських ЗМІ з проханням прокоментувати заяву Умєрова про введення електронних військових квитків в Україні. Однак у профільному відомстві самі не обізнані про цю ініціативу, оскільки вона для всіх «стала несподіванкою».

- Якщо Міноборони до нас звернеться, якщо буде щось певне, то Михайло Федоров зробить офіційну заяву, — заявило джерело в Мінцифри.

 

Що відомо про електронний військовий в Україні? 

Уперше про електронний військовий квиток заявив новий глава Міністерства оборони України Рустем Умєров, виступаючи 6 вересня на пленарному засіданні Верховної Ради.

Міністр оборони почав свій виступ із заяви про те, що абревіатура ВЛК (військово-лікарська комісія) має залишитися в минулому. Він також поставив перед своїм відомством нові завдання:

  • цифровізувати всі процеси;
  • запустити єдиний реєстр призовників;
  • зацифрувати всі процеси, які це дозволяють;
  • запровадити електронний військовий квиток.

- Уся інформація про воїна має бути в digital: електронний військовий квиток, цифровізація ВЛК і госпіталів, електронний журнал, звіт для військових, — сказав Умеров.

За його словами, питання кібербезпеки — окремий пріоритет роботи для міністерства.

- Військові не повинні витрачати свій час на заповнення стосів непотрібних паперів. Наприклад, від військових чув, що кожен ротний щодня заповнює в середньому 11 журналів та іншої документації. Це неприпустимо для країни, яка воює, — підкреслив Умєров.

Точних термінів, коли нововведення реалізують, глава Міноборони Рустем Умєров не назвав. Однак увесь процес цифровізації армії назвав пріоритетним для роботи свого відомства.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Анна Карпець

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень