Повідомили, для чого у Білорусь перекинули винищувачі, здатні нести «Кинджали»: Це сигнал (ФОТО)

Аби Захід відреагував

Росія перекинула на територію Білорусі винищувачі-перехоплювачі, здатні нести ракети «Кинджал» - так хоче передати Заходу повідомлення і представити Білорусь як усе більш залучену у війну. Такі дані британської розвідки. 

На білоруському аеродромі Мачулищі 17 жовтня зафіксували два літаки-перехоплювачі МіГ-31К, а поряд з ними у захисному земляному насипі зберігався великий контейнер.

 

Цілком ймовірно, що контейнер пов'язаний з балістичною ракетою повітряного базування.

Відомо, що росія прийняла «Кинджали» на озброєння з 2018 року, але раніше вони не використовувалися у Білорусі. Ймовірно, запаси ракет цього виду дуже обмежені.

- Росія продовжує використовувати передові боєприпаси великої дальності проти цілей обмеженого оперативного значення. При дальності понад 2000 км розміщення «Кинджалів» у Білорусі дає Росії невелику додаткову перевагу з погляду ураження додаткових цілей на території України.

 

Швидше за все, вона здійснила розгортання ракет в основному для того, щоб надіслати повідомлення Заходу і представити Білорусь як усе більш замішану у війні, - вважає британська розвідка.

До слова, днями британська розвідка з’ясувала, що у російської армії проблеми з доставкою на передову патронів для стрілецької зброї через оснащення мобілізованих АКМ. 

Джерело: Європейська правда

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень