Повертаються не всі: чоловіки знайшли легальний спосіб виїхати за кордон

Чи створена відповідна база даних?

Фото ілюстративне

В Україні триває воєнний стан та мобілізація, в рамках яких чоловікам мобілізаційного віку без відповідних дозволів, заборонено перетинати державний кордон. Деякі чоловіки знаходять легальні способи виїхати за кордон, однак потім не повертаються.

Про це розповів міністр культури та стратегічних комунікацій Микола Точицький під час дискусії  «Українська культура як один із головних інструментів нашої перемоги», повідомляє Експерт з посиланням на LB.

Микола Точицький

За словами міністра, протягом останніх років мала б бути створена база, відповідно до якої митці могли б виїжджати за кордон, однак вона не створена.

Мені щоденно доводиться розглядати по 100 заяв на виїзд, більшості з цих імен я не знаю, доводиться витрачати час на пошук інформації.

 

Крім того, кожен 5-й діяч культури з тих, що виїжджають за кордон за дозволом від Мінкульту, не повертається, – повідомив очільник міністерства. 

 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Собаку з двома нашийниками бачили у Новому Дворі

У Новому Дворі помітили собаку. На вигляд це довгошерста німецька вівчарка, має два нашийники.

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Більше оголошень