Потік українців різко зріс і досяг показників весни 2022-го: в яку країну активно їдуть наші біженці?

Зафіксовано найвищий середній показник з 23 квітня 2022 року

Норвезький директорат із питань імміграції (UDI) за останній тиждень зареєстрував 1084 заяви про надання притулку від громадян України, що разом із іншими прибулими відповідає рівням початку повномасштабного вторгнення РФ.

Про це відомство повідомило в четвер, пише «Європейська правда».

За словами директора UDI Фроде Форфанга, останніми днями в Норвегії спостерігають більшу кількість прибулих з України, ніж раніше – в середньому понад 150 людей на день.

Загалом, з урахуванням шукачів притулку з інших країн, середній показник прибулих за минулий тиждень становить 174 людини на добу – це найвищий середній показник з 23 квітня 2022 року.

На цьому тлі заповнюваність імміграційних центрів уже перевищила очікуваний показник у 10 тисяч і становить понад 12 тисяч.

У зв'язку з цим ми запровадили деякі додаткові заходи. Час покаже, чи це тимчасова тенденція, чи вона залишиться стабільною на такому високому рівні, – зазначив Фофанга.

Станом на 31 серпня до Норвегії прибули 56 707 українських біженців, з них понад 20 тисяч – цього року. Крім того, за останні дні до країни прибула також низка українців, яких ще не зареєстрували як біженців.

Раніше ми писали про життя у Норвегії:

Тут краще не хворіти: про ціни, зарплати та вакансії у Норвегії

 

«Це були перші штучні вії, які я тут побачила», - українка порівняла ставлення жінок до своєї зовнішності у нас і за кордоном

 

Ходять нерозчесані та зі шмарклями: українські батьки дивуються норвезькій неохайності

 

Окреме питання: українці з дітьми розповіли про непрості реалії навчання у Норвегії

 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень