Окреме питання: українці з дітьми розповіли про непрості реалії навчання у Норвегії

Розповідають, що неабияка проблема – дістатися до навчального закладу

Раніше у матеріалі Повіситеся від нудьги? Українець розповів про життя та витрати у Норвегії ми розповідали про зарплати, видатки українців у цій скандинавській країні, а також про те, чи можливо тут одному працюючому прогодувати родину.

До слова, український блогер, який детально розповів про реалії норвезького життя повідомив і про розмір зарплатні у цій країні:

Наприклад, за його словами прибиральниця у Норвегії отримує 27000 крон (2400 євро), а укладальник асфальту – 30000 крон (2670 євро).

Під відоблогом українця розгорнулося паралельне обговорення – про навчання дітей у Норвегії.

Одна з українських мам розповіла, що в школах дітей тут не годують, все потрібно давати з собою.

Дорога до школи - це окреме питання. Бо є різні умови для різного віку. Та ще залежить де ви живете. Якщо місто, то міський автобус чи велосипед. Тут немає такої кількості шкіл, як у нас, на кожному мікрорайоні. В мене діти їздять до різних шкіл (дитяча школа та старша школа) на велосипедах чи ходять пішки, приблизно 10-15 хв. Якщо це місцевість без розвинутої мережі транспорту, то є шкільні автобуси, або таксі. Але тут все залежить від віку - молодшим дітям надається автобус, якщо до школи більше 4 км, а старшим 7 км.

При цьому жінка додала, що відвідування школи в Норвегії безкоштовне. Підручники, канцтовари та ноутбуки видають на навчальний рік під батьківську відповідальність. Крім рюкзака нічого не потрібно мати

Раніше про особливості навчання у школах Норвегії та його порівняння з Україною ми писали у матеріалі:

Ходять нерозчесані та зі шмарклями: українські батьки дивуються норвезькій неохайності

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень