Постраждалі з Позняків не можуть потрапити до квартир, подарованих президентом (ФОТО/ВІДЕО)

Зеленський дав 12 ключів

Журналісти 5-го каналу опитали людей, чиї оселі зруйнував вибух. Нагадаємо, що 26 червня у Києві на Позняках стався вибух газу в одній із квартир. Це пошкодило будинок, зруйнувало повністю кілька квартир і зробило більше десятка осель непридатними для життя. 5 людей загинули. 

Зруйновані квартири.

12 сім’ям президент Володимир Зеленський особисто вручив ключі від нових квартир. Йдеться про родини, які лишилися житла і не мають альтернативного даху над головою. Як пише «5 канал», з аварійного під'їзду виселили людей. Частина з них живе у родичів, частина – в інтернаті.

Місцеві мешканці, які отримали ці 12 квартир кажуть, що їм видали лише сертифікати. Потрапити до нових осель вони не можуть. Про це вони розповіли журналістам під час Вечора пам'яті. 

Вечір пам'яті. Скриншот із сюжету "5 каналу".

За словами однієї мешканки, квартири видали у ЖК «Кришталеві фонтани» на вулиці Метрологічна 42. Усього є чотири черги комплексу, четверту ще добудовують.

ЖК "Кришталеві фонтани". Майбутній вигляд.

Фактично люди отримали ключі, але скористатися ними не можуть. Їх не пускають навіть подивитися квартиру, бо там все ще триває будівництво. А в квартирах голі бетонні стіни.

Дали сертифікати. Туди нас не пускають, ми нічого не знаємо і не бачили. Ключі є. Але нас туди не пускають.

Одна із мешканок будинку, якій дав квартиру президент.

Зовні будинки обнесені огорожею. Зі слів постраждалих, документів на квартири поки не мають.

Їм видали сертифікати. На них є лише фото підпису директора забудовника, а ще стоїть технічний будівельний номер. Насправді ж він не відповідає номеру будинку.

Кадр із сюжету "5 каналу".

Родина однієї з мешканок навіть не знала, на якому поверсі квартира. У відділі продажу їм сказали, що у них двокімнатна квартира, а в сертифікаті йдеться про трикімнатну.

Утім не усе так похмуро, як показує «5 канал».

Зі зруйнованої кваритир звисає раковина. Кадр із сюжету "5 каналу".

Зеленський під час вручення ключів говорив, що квартири у новобудові й там ще потрібно зробити ремонт. Тобто робити висновок, що мешканців зруйнованого будинку обманули - не варто. Принаймні у випадку з незавершеними квартирами. А от за адресами та площею осель лишається питання. 

За його словами, облаштування квартир лежить на плечах місцевої влади.

Крім того, муніципалітет має видати компенсації постраждалим під час вибуху.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень