Головного санітарного лікаря України оштрафували

За порушення карантину оштрафували всіх, крім президента

Ляшко -- Головний санепідемлікар України -- геть на задньому плані, біля тортів

Суд у Хмельницькому оштрафував всіх супутників президента Зеленського за кавування у кафе з порушенням вимог карантину.

Керівника Офісу президента Андрія Єрмака, його першого заступника Сергія Трофімова, головного санітарного лікаря Віктора Ляшка, голову Хмельницької ОДА Дмитра Габінета, хмельницького міського голову Олександра Симчишина та підприємця Андрій Мельниченка оштрафували за каву з президентом у кав’ярні під час карантину, повідомляє «Українська правда» з посиланням на міськрайонний суд Хмельницької області.

Суд встановив, що 3 червня 2020 року близько 17:30 особи, які були притягнуті до відповідальності, перебували в громадській споруді, одній із кав’ярень на вулиці Проскурівська в Хмельницькому без засобів індивідуального захисту, зокрема захисних масок.

Таким чином порушили правила щодо карантину людей, встановленого постановою КМУ від 11.03.2020 року №211, із змінами та доповненнями постановою КМУ№ 392 від 20.05.2020 року, чим вчинили адміністративне правопорушення відповідальність за яке передбачене ст. 44-3 КУпАП.

Жоден із правопорушників на засідання не з’явився.

 

Кожного із них (окрім президента) суд визнав винним у вчиненні правопорушення та наклав на них адміністративне стягнення у виді штрафу у розмірі 1 000 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що становить 17 000 гривень.

Стягнено також 420 гривень 40 копійок судового збору на користь держави.

«Найдорожча (у прямому сенсі) кава мого життя», - прокоментував раніше складення протоколу Віктор Ляшко.

Він також пояснив, що відвідування кафе було не порушенням карантинних норм, а перевіркою їх дотримання перед відкриттям закладів.

Щодо президента, суд призупинив адміністративне провадження.

Суддя звернувся до Верховного суду для розтлумачення, чи може бути голова держави притягнутий до адміністративної відповідальності, адже відповідно до Конституції президент є недоторканним.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень