Постійна втома та задишка: у Рівному чоловіку зробили унікальну операцію

Це вперше на Рівненщині

Вперше в Рівненській області провели імплантацію оклюдера та виправили дефект міжпередсердної перетинки ендоваскулярним методом під контролем черезстравохідної ехокардіографії.

Вчора у міській лікарні прооперували малоінвазивним методом рівнянина 1985 р.н. Чоловік звернувся зі скаргами на задишку, відчуття втоми. Проведене обстеження виявило дефект міжпередсердної перетинки діаметром 13 мм.

Команда Романа Овсійчука Відділення інтервенційної радіології та реперфузійної терапії після пройденого навчання провела імплантацію оклюдера. Операція проводилась без розрізу, через прокол судини стегна під контролем черезстравохідної УЗД і рентгеноскопії.

Оклюдер – пристрій, що являє собою два поєднані диски з нітинолу (сплав титану та нікелю, що має властивості пам’яті форми), заповнені тонкими нитками з дакрону (синтетичний полімер).

Ці матеріали повністю біосумісні та гіпоалергенні, не мають магнітних властивостей. У складеному стані оклюдер розташовується в тоненькій трубочці – катетері.

При розправленні в порожнині серця набуває своєї початкової форми таким чином, що один з його дисків розташовується в лівому передсерді, другий – в правому, закриваючи патологічний отвір.

У КНП «Центральна міська лікарня» РМР планується розширювати спектр сучасних ендоваскулярних методик.

Завдяки цим інтервенційним методикам вади серця можна лікувати без розрізу грудної клітки, без застосування штучного кровообігу та зупинки серця, без глибокого наркозу.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень