Туреччина, Греція, Іспанія та інші: які країни чекають на туристів цього літа

І готові створити дня них безпечні умови перебування

Туристичному сезону - БУТИ! Влітку низка країн відкриється для іноземних туристів :)

Низка країн вже заявила про відновлення туризму цього літа. 

В одних країнах туристичний сезон розпочнеться вже у червні, в інших - туристів-іноземців почнуть впускати лише з липня. 

Греція

Греція знову відкриється для іноземних туристів уже 15 червня, проте спочатку вона прийматиме гостей лише з 20 країн. Про це повідомляє Greek Reporter із посиланням на грецького міністра туризму Харіса Теохаріса.

За кілька тижнів в’їжджати до Греції дозволять жителям країн із позитивними епідеміологічними показниками:

Кіпру, Ізраїля, Німеччини, Китаю, Австралії, Японії, Данії, Австрії, Болгарії, Сербії, Румунії, Албанії, Північної Македонії, Боснії і Герцеговини, Хорватії, Угорщини, Польщі, Чехії, Словаччини та Норвегії.

Органи охорони здоров'я проводитимуть вибіркове обстеження мандрівників, які прибувають з-за кордону.  

Також з 1 липня планується розширити цей список низкою інших країн, а ще через два тижні - додати чергову групу держав.

Жителям країн, які на думку грецької влади, мають несприятливі поточні епідеміологічні характеристики, не дозволять відвідувати Грецію до 15 липня. До таких належать, зокрема, жителі Сполученого Королівства.

Португалія

В уряді Португалії заявили, що відкриті для туристів.

Днями про це заявив міністр закордонних справ Аугусто Сантуш Сілва, повідомляє Reuters.

Туристи вітаються в Португалії, - сказав Сантуш Сілва, пояснивши, що деякі медичні перевірки будуть введені в аеропортах, однак для тих, хто прилетить у Португалію, обов'язкового карантину не передбачено.

Португалія, в якій зареєстрували понад 30 тис. підтверджених випадків захворювання на коронавірус і понад 1200 смертей, поступово послаблює обмеження, що діють з середини березня.

Найімовірніше, країна почне відкривати кордони вже з 15 червня.

Іспанія

Іспанія відкриється для іноземних туристів уже в липні.

Відповідне рішення днями ухвалив місцевий уряд. Про це повідомляє El Pais

Голова уряду Педро Санчес оголосив цієї суботи, що Іспанія відновить з липня можливість в'їзду до країни іноземних туристів з дотриманням правил безпеки, - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що Іспанія опинилася в числі найбільш постраждалих від епідемії коронавірусу країн Європи. Від початку пандемії там заразилися понад 230 тис. осіб, при чому померли від COVID-19 - понад 27 тис. людей.

Однак в останні тижні там фіксується позитивна динаміка щодо кількості нових випадків зараження, що й дозволило почати поступове ослаблення жорстких карантинних обмежень.

Туреччина

З 20 травня Туреччина вже відкрила свої кордони для громадян 31 країни, але лише для в’їзду з метою лікування.

Відкриття курортів попередньо запланували на липень, передає «Lowcost Avia».

Днями стало відомо, що на відпочинок до Туреччини українці зможуть прибувати вже 1 липня.

Відповідне рішення спільно прийняли турецькі Мінкульт і МОЗ. Якщо цю дату вдасться затвердити з Україною, то подорожі між країнами розпочнуться вже із липня.

Загалом Туреччина планує поступово відновлювати міжнародні польоти з 10 червня. Спершу - в Грецію, Болгарію, Бахрейн та Катар, з 15 червня додадуть іще 10 країн, а з 1 липня заплановане відновлення рейсів із Україною.

Албанія

Вже з 1 червня відкрити місцеві пляжі та сухопутні кордони з сусідніми країнами збирається Албанія.

Прем'єр-міністр Еді Рама оголосив, що країна відкриє кордон з державами, які не входять до ЄС - Косовом, Північною Македонією та Чорногорією. Про це повідомляє «Балканський оглядач».

Крім того, Албанія готова відкрити також повітряні кордони і з країнами Євросоюзу, однак це вимагатиме взаємного схвалення. Сам ЄС закрив свої кордони до 15 червня.

З настанням літа в країні почнуть поетапно відкривати пляжі: з 1 червня їх відкриють лише для готелів, а після 10 червня – вже для всіх охочих.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень