Поради, які дійсно працюють: що робити батькам, коли дитина поводиться агресивно?

Їх всього 5

Спілкуйтеся з дитиною та вчіть її контролювати емоції

Комунікація з дитиною має бути відкритою. Зберігайте спокій та терплячість - це ключ до подолання агресії. Син чи донька мають вам довіряти, щоб не боятись розповісти про почуття, які штовхають їх до агресії та створюють стресові ситуації.

Вчіть дитину розпізнавати емоції та керувати ними. Показуйте, як правильно виражати свої почуття.

 

Адже це можна зробити більш конструктивним способом ніж агресія: словами, малюнками, завдяки спорту чи хобі.

Коли агресивні потреби дитини не блокуються батьківською забороною, а спрямовуються на її активність - це ідеальний варіант.

Створіть вдома позитивну атмосферу

Вагомий вплив на формування дитячої поведінки має атмосфера всередині родини. У більшості випадків діти просто повторюють ті ситуації та емоції, які переживають вдома.

Якщо батьки часто з'ясовують стосунки за допомогою крику, або навіть б'ються - такої ж поведінки варто чекати й від дитини.

 

Жорстока система покарань за провину - починаючи від образливої критики та закінчуючи застосуванням ременя - теж не сприяє зменшенню агресії.

Дитина як губка всотує негатив, тож завдання батьків - створити в родині атмосферу безпеки та позитиву. Будьте хорошим прикладом для дитини, показуйте, як конструктивно вирішувати конфлікти.

Правильний культурний вплив

Цікавтесь тим, які серіали дивиться підліток. Яку музику слухає та які книги читає. Часто прикладом для наслідування стають негативні герої, для яких агресія - коронна фішка, яка так подобається підліткам.

Можна разом подивитись фільм, щоб після перегляду пояснити дитині, чому не варто захоплюватись негативним героєм. Іноді дітям важко зрозуміти, хто чинить добре, а хто - погано. Розкрийте їм справжню сутність героїв.

Хваліть дитину за успіхи

Зло можна перемогти тільки добром. Тому при кожній нагоді намагайтесь похвалити дитину. Батьківська підтримка та добре слово сприяють покращенню поведінки.

Одна з причин агресії - невпевненість у власних силах.

Тож подаруйте дитині віру у свої можливості. Так їй не доведеться самостверджуватися чиїмось коштом.

Зверніться до фахівця

Якщо дитина продовжує бути агресивною і це стає для неї серйозною проблемою - зверніться до психолога чи педагога, щоб отримати додаткову підтримку та консультацію.

Як це не прикро звучить, іноді чужа думка є більш авторитетною для дитини, ніж думка її батьків. Втім до порад психолога варто прислухатись і батькам, оскільки боротьба з агресією - ваша спільна з дитиною справа.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Анна Карпець

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень