Попри брак деяких добрив та часті тривоги аграрії Рівненщини встигають за графіком (ЦИФРИ)

Війна війною, а посівна - за планом

Аграрій, який працює у полі на спецтехніці й в бронежилеті. Фото з мережі. Посівна 2022.
Аграрій, який працює у полі на спецтехніці й в бронежилеті. Фото з мережі. Посівна 2022.

Попри воєнний стан на Рівненщині триває посівна кампанія. В області вже засіяли близько 65 тисяч гектарів ранніх зернових культур, починають засівати пізні зернові та технічні культури.

Під урожай 2022 року по всіх категоріях господарств прогнозується 420 тис. га весняного посіву, в тому числі 239 тис. га по сільськогосподарських підприємствах.

Вчасно проводити посівну на Рівненщині вдалось завдяки злагодженій роботі аграріїв, які готувались до сезону ще з осені, кажуть у департаменті агропромислового розвитку. 

- Аграрії проводять комплекс агротехнічних заходів сезонних польових робіт з догляду за посівами, внесення мінеральних добрив, підживлення озимих культур. 

 

Станом на 18 квітня під урожай 2022 року усі категорії господарств Рівненської області посіяли 120 тис. га ярих культур, що становить 29% до прогнозованих площ, в тому числі 65 тис. га ранніх ярих зернових та зернобобових культур, що складає 96 % від запланованих площ, з них ярої пшениці – 97 %, ярого ячменю — 97 %, вівса – 93 %, гороху — 100 %.

 

Проводиться підготовка площ для посіву пізніх зернових культур, розпочато посів кукурудзи на зерно.

 

Активно ведеться посів технічних культур. Посіяно 11,2 тис. га цукрових буряків, що становить 72 % до прогнозу, 16 тис. га соняшника, що становить 40 % до прогнозу, 0,5 тис. га  ярого ріпаку, що становить 33 % до прогнозу, 1,8 тис. га сої, що становить 3 % до прогнозу, - повідомив начальник відділу рослинництва та механізації департаменту агропромислового розвитку Рівненської обласної військової адміністрації Георгій Мацюк. 

Фото ілюстративне. Джерело - Голос України.
Фото ілюстративне. Джерело - Голос України.

Посадовець зазначив, що паливно-мастильних матеріалів достатньо.

А от брак аміачних добрив аграрії відчувають, адже купити їх на підприємствах, що на сході країни, нині не можливо.

 

Втім над розв'язанням цієї проблеми активно працюють фахівці. 

До слова, населення засадило понад 20%  прогнозованих площ картоплі в індивідуальних господарствах. Також селяни посіяли третину овочевих культур.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень