Попит утричі вищий: які туристичні напрямки обирають українці попри війну?

Українці продовжують подорожувати

Замок Дракули у Румунії

Інтерес до таких подорожей зріс у рази, розповів РБК-Україна гід туристичної компанії Adriatic Travel Володимир Гайдук.

Попит на екскурсії до Європи – утричі вищий, ніж до війни

Автобусні тури до Європи набувають все більшої популярності. За словами Володимира Гайдука, цього року попит на такі поїздки удвічі вищий, ніж торік, та у три рази більший, ніж до війни та пандемії.

У компанії стали організовувати більше виїздів за новими напрямками: до Іспанії, скандинавських країн.

Восени багато подорожують дитячі шкільні групи – до парків розваг: «Діснейленд» (Франція), «Європа-парк» (Німеччина), «Астерікс» (Франція), «Енерджілендія» (Польща).

 

Також зараз багато турів до Італії, Франції, Швейцарії – жінки беруть відпустку і подорожують.

Діснейленд

Із дешевших подорожей популярні Прага, Відень, Будапешт. До Хелловіну (31 жовтня) багато хто хоче поїхати до Трансільванії у Румунії, якою зацікавилися після перегляду серіалу «Венсдей», – розповідає гід.

Тури до сусідніх країн тривають 3-4 дні, а поїздка до Франції чи Швейцарії, Італії – від 6 днів.

Якщо раніше були популярні тури вихідного дня, то зараз багато туристів їдуть на 7-8 днів. Стало більше турів без нічних переїздів, – звертає увагу він.

Скільки коштують екскурсійні мандрівки восени 2023 року?

За словами Володимира Гайдука, вартість турів із минулого року зросла до 10%. Це пов'язано із подорожчанням готелів у Європі та пального. Водночас, діти та родини військових можуть подорожувати зі знижками (10-15%).

Цієї осені вартість автобусних мандрівок до Європи починається від 100 євро (в турі до Будапешту), а до Франції та Італії – від 380 євро.

Наприклад, 4-денна подорож до Трансільванії у Румунії коштує в середньому 140 євро. Цей тур включає відвідування замку Кантакузіно, який став популярним завдяки серіалу Wednesday, замку Дракули у селі Бран, замку Пелеш, фортеці Ришнов та термального аквапарку Брашова.

 

Водночас тур до Праги обійдеться в середньому 130-140 євро.

Подорож до Парижа – від 350 євро. Водночас екскурсії до Італії – від 260 євро. 8-денна відпустка в Іспанії та Франції коштуватиме від 450 євро.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень