Експерти розповіли, як знайти приховану камеру в номері готелю. Вони є майже скрізь

Гості про це навіть не підозрюють

Шпигунські камери — давня і реальна проблема. За даними нью-йоркської некомерційної організації Human Rights Watch, тільки в Південній Кореї в період з 2013 до 2018 року було зареєстровано понад 30 000 випадків зйомки прихованими камерами.

Нещодавно мешканка Канади виявила приховану камеру у ванній кімнаті в орендованому будинку. Пристрій був у розетці. Жінка викликала копів ,які знайшли безліч записуючих пристроїв по всьому будинку та відправили їх на аналіз. Співробітники сервісу, який надав будинок, вибачилися перед дівчиною та повернули їй гроші.

Генеральний директор розвідувальної компанії Global Threat Solutions Кеннет Бомбейс розповів, як знайти приховані камери в готелях і не лише, повідомляє CNBC. Щоб не стати жертвою прихованої зйомки, ознайомтеся з трьома способами виявлення камери, де б ви не були.

Проведіть обшук

При пошуку прихованих камер потрібно розпочати з ванних кімнат та спальні. Більшість камер заховані у побутових пристроях. Бомбейс уточнив, навіть добре заховані камери матимуть невелику кількість відбивного скла від об’єктива.

Якщо ви світите ліхтариком на об’єкт, в якому може бути камера, ви побачите відображення. Це явний знак, що за вами стежать, – сказав він.

Перевірте Wi-Fi

Прихована камера повинна бути підключена до локальної мережі Wi-Fi, щоб її можна було переглядати віддалено. За словами експерта, для їх виявлення можна використовувати програми для сканування Wi-Fi, які можуть ідентифікувати пристрої мережі. Наприклад, Fing.

Бомбейс зазначив, навіть, якщо для передачі відео в реальному часі використовується окрема мережа Wi-Fi, програми для сканування Wi-Fi можуть визначити скільки мереж знаходиться в будинку.

Купуйте детектор шпигунських камер

Якщо нічого не допомагає, детектори шпигунських камер можуть сканувати радіочастоти, пов’язані із прихованими камерами. Їх можна легко купити в Інтернеті на таких сайтах як Amazon або AliExpress.

Що робити при виявленні камери?

Після виявлення камери негайно, але обережно вимкніть її. Прошивка камери може містити ідентифікаційну інформацію, таку як облікові дані для входу та мережу Wi-Fi, до якої вона була підключена. Про приховані камери, виявлені в готельних номерах, слід повідомити на стійці реєстрації. Потім він порадив якнайшвидше переїхати в інший готель.

Щойно ви виявите камеру в номері, я б не став довіряти жодному іншому номеру в цьому готелі, – сказав він.

Головне, не піддаватися паніці та параної. Експерт радить просто дотримуватись його порад і пам’ятати, що ви не у себе вдома. Тим більше, що іноді закон порушують не господарі орендованих будинків, а хитрі туристи.

Джерело: dip.org

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень