«Попіартесь тут, якщо заїдете»: керівників Рівного та області запросили на проблемний міст

Адже він - у плачевному стані

На вибоїну у понад 2 метри вшир, з якої стирчить арматура, на одному з проблемних шляхопроводів наші читачі скаржилися ще у вересні. Тоді поліція визнала цю ділянку дороги такою, що не відповідає нормам

Попіаритися на Золотіївському мосту у Рівному запросив у Фейсбуці голову Рівненської ОДА Віталія Коваля та міського голову обласного центру Олександра Третяка житель міста.

Золотіївським мостом називають шляхопровід над залізничними коліями на вулиці Князя Володимира. І, за словами автора запрошення, на шляхопроводі - ями до колін.

Нагадаємо, що влада Рівного не раз зверталася до Львівської залізниці за передачею цього шляхопроводу та шляхопроводу на вулиці Млинівській у комунальну власність. І у 2019 році пресслужба залізниці у коментарі для Радіо Трек стверджувала, що передала місту всі необхідні документи для здійснення передачі.

Однак, як виявилося, шляхопроводи місту так і не передали. Тож з міського бюджету не мають права тратити гроші на ремонт дорожнього полотна на них. Бо це буде порушенням закону.  

Начальник міського департаменту інфраструктури Руслан Гудима пояснив Радіо Трек:

Чому міська рада попереднього скликання не прийняла шляхопроводи - мені невідомо. А ми не можемо їх прийняти у такому стані, як нині.

 

Залізниця мала б шляхопроводи відремонтувати, а тоді передавати. Зробить це - тоді я ініціюватиму перед міськрадою питання про прийняття шляхопроводів. 

Речник Рівненської ОДА Олександр Поліщук пояснив, що балансоутримувачем шляхопроводів на вулицях Млинівській та Князя Володимира є регіональна філія «Львівської залізниці». А їх експлуатацію здійснює виробничий підрозділ «Рівненська дистанція колії».

Востаннє ці шляхопроводи капітально ремонтували 11 років тому. Відтоді на місцях деформаційних швів конструкцій виникли ушкодження, які потребують невідкладного ремонту.

 

Тому із п’ятниці, 9 грудня ВП «Рівненська дистанція колії» розпочне підготовчі роботи. У вівторок, 13 грудня проведе ремонт дорожнього полотна на цих шляхопроводах (якщо будуть дозволяти погодні умови).

 

А у 2023 році заплановане суцільне асфальтування.

Стосовно передачі шляхопроводів на баланс міста, то, за словами Олександра Поліщука, залізниця з 2018 року веде переписку з цього питання з міськрадою Рівного. Проте досі воно не вирішене. Обидві сторони у пошуках компромісу.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень