Попереду великі проблеми. В Україні змінюється облік газу

Нових лічильників бракує, й коштують вони майже 25 тисяч гривень

Україна переходить на європейські стандарти обліку газу. Йдеться про перехід від одиниць обсягу газу до енергетичних одиниць – кіловат-годин. Таке рішення підтримали депутати Верховної Ради. Йдеться про закон № 2553 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запровадження на ринку природного газу обліку та розрахунків щодо обсягу газу в одиницях енергії».

Різниця калорійності газу в різних регіонах може досягати до 4%, тож споживачі більше не переплачуватимуть за недостатньо калорійний енергоресурс, - пояснює заступник міністра енергетики Максим Немчинов. 

Перерахувати обсяги спожитого газу на кількість отриманих енергетичних одиниць можна за спеціальною формулою або ж встановити новий лічильник. 

Закон набуде чинності у травні 2022 року, тоді ж зміни мають й запрацювати. 

Спочатку нових лічильників потребуватимуть промислові підприємства, але згодом це торкнеться й побутових споживачів. 

За даними видання ФАКТИ, спеціальний лічильник в Україні знайти практично неможливо, і коштують такі прилади обліку до 25 тис. грн.

Переведення усіх споживачів на нові лічильники – процес надто складний – вважає перший заступник голови правління Асоціації постачальників енергоресурсів Євген Нацвін-Степанов. Адже процес встановлення звичайних лічильників газу ще триває, і усіх споживачів приладами обліку мають забезпечити до 1 січня 2023 року. А з новою системою обліку – усі їх треба демонтувати, та встановити нові.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень