Понад чверть мільйона жителів Рівненщини отримають підвищену пенсію

У липні

Вже цього місяця понад 251 тисяча пенсіонерів області отримають збільшену пенсію. Підвищення торкнеться не лише пенсіонерів з невеликими пенсіями, які відтепер стануть не менше 2 000 грн, а й чорнобильців. Про це повідомили в обласному управлінні Пенсійного фонду.

Так, підвищення пенсій передбачили для трьох категорій:

- жінки і чоловіки, які мають 30 і 35 років страхового стажу, відповідно, й отримували невелику заробітну плату (якщо щомісячна виплата з урахуванням різних надбавок не досягала 2 000 грн). Пенсії перераховано майже 74,5 тис. пенсіонерів;

- особам з інвалідністю внаслідок війни (збільшено відсоток мінімальної виплати для осіб з інвалідністю І групи - 650% (замість 285%), ІІ групи – 525% (замість 255%), ІІІ групи – 360% (замість 225%) до прожиткового мінімуму для непрацездатних громадян, а також учасники бойових дій, яким виповнилося 85 років і більше. Пенсії перерахували для 1 200 пенсіонерів;

- особам з інвалідністю з числа військовослужбовців та військовозобов’язаних, призваних на військові збори, які брали участь у ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи, інших ядерних аварій і внаслідок цього отримали інвалідність. Перерахунку пенсії підлягають 163 особи.

Усі перерахунки пенсій з 1 липня проведуть автоматично. Розмір підвищення розраховувався індивідуально для кожного пенсіонера (за документами з пенсійної справи) без подання ними заяв та будь-яких інших додаткових документів.

До слова, додаткові витрати на виплату підвищених пенсій складуть 28,4 млн. гривень. Такий перерахунок передбачений Законом України «Про Державний бюджет України на 2019 рік».

Наші новини у ТelegramНомер у Viber063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень