Понад 26 тисяч жителів Рівненщини працевлаштували обласні служби зайнятості

З початку року

У 2018 році послугами служби зайнятості Рівненщини скористалися 29,7 тис. безробітних громадян.

За 9 місяців цього року за сприяння служби зайнятості області роботу отримали 26,6 тис. осіб. При цьому 67% з них працевлаштували ще до набуття ними статусу безробітного. 

 

Крім того, за направленням служби зайнятості працевлаштували 6,4 тис. осіб, які мали додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню, у т.ч. й 354 особи з інвалідністю.

На нові робочі місця, зі здійсненням компенсації витрат роботодавцю у розмірі єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соцстрахування, працевлаштували 537 безробітних громадян, у т.ч. 276 осіб із числа недостатньо конкурентоспроможних на ринку праці.

За направленням держслужби зайнятості професійне навчання пройшли 6 100 безробітних. А в громадських роботах та інших роботах тимчасового характеру взяли участь 3 800 осіб.

До слова, 6,8 тис. роботодавців проінформували центри зайнятості області про наявність 32,7 тис. вакансій. При цьому обласна служба зайнятості укомплектувала майже 80% вакансій.

Станом на 1 жовтня кількість зареєстрованих безробітних у центрах зайнятості області становила 12 тис. осіб, з яких: 55% – жінки, 34% - молодь у віці до 35 років, 54% – особи, які проживають у сільській місцевості

На початок жовтня 9,5 тис. осіб отримували допомогу по безробіттю, середній розмір якої у вересні 2018 року становив 1995 грн.

За словами директора Рівненського обласного центру зайнятості Івана Ткачука, завдяки зростанню кількості вакансій, знизився дисбаланс між попитом та пропозицією на ринку праці.

За матеріалами прес-служби Рівненського обласного центру зайнятості

Наші новини у Telegram 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень