Понад 2 мільйони ВПО втратять допомогу від держави. Коли припинять виплати

Омбудсмен наполягає, що механізми визначення осіб, яких можуть позбавити виплат треба коригувати

Наступного року різко зменшиться кількість ВПО, які можуть претендувати на виплату державної допомоги. Виплати припинять для понад 2 мільйонів українців.

Згідно зі змінами до законодавства, з 1 лютого грошову допомогу отримуватимуть понад 170 тисяч ВПО! Зараз її отримують 2,6 млн ВПО з офіційно зареєстрованих понад 4,9 млн осіб! Як омбудсман України я не згоден зі змінами та озвучив цю проблематику на слуханнях у Комітеті Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів, - написав уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубинець на своїй сторінці у Фесбуці.

При цьому він підтримує ідею, що ті, хто отримують виплати від інших держав і перебувають на за кордоном не повинні отримати допомогу в Україні. Але щодо інших правил він застерігає. Наприклад, щодо припинення виплат особам, які мають на рахунку у банку 100 і більше тисяч гривень. Лубінець пояснює, що таку суму можуть накопичити родичі українських захисників з-поміж ВПО, які зникли безвісти за особливих обставин або перебувають у полоні.

Ми надавали рекомендації Мінсоцполітики, МОЗ, органам місцевого самоврядування. На мій погляд, вони мають бути враховані. А якщо не вистачає фінансового ресурсу – громадяни мають бути заздалегідь про це повідомлені! Зокрема, про зміст соціальної допомоги! – наголосив омбудсман.

Джерело: today.ua

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень