

Дуже важливий у цьому питанні досвід
Вміти смачно готувати і пекти різні смаколики мріє чи не кожна господиня. Проте це виходить не у всіх.
Пропонуємо вам ознайомитися з найпоширенішими помилками під час випікання десертів.
Можливо, ви занадто довго його замішували. Не думайте, що чим довше місити тісто, тим результат буде кращий. Місити тісто треба круговими рухами в один бік, тоді воно буде пружним і еластичним. Вимішувати потрібно доти, поки воно не стане відставати від рук. Якщо готуватимете бісквітне тісто, то білки і жовтки збивайте окремо. Білки вводьте у тісто останніми, дуже обережно ложечкою або лопаткою, інакше досягти легкості не вийде.
Таке тісто може не вийти з трьох причин: мало борошна, тісто перекисло або ви погано його вимісили. Якщо борошна замало, додайте його невеликими порціями. Якщо тісто перекисло, додайте трохи оливкової або соняшникової олії і цукру. У інших випадках присипте борошном робочу поверхню, змастіть руки рослинною олією або змочіть водою і продовжуйте вимішувати.
Щоб тісто піднялося, у ньому повинно бути достатньо газу. Для бісквітного тіста необхідно дуже добре збивати яйця, а саме тісто дуже обережно перемішувати. Для дріжджового тіста, якщо не піднімається, можна додати тепла, накривши каструлю теплим і вологим рушником, додати дріжджів або замісити тісто знову. Також необхідно забезпечити гарний нагрів духовки. Намагайтеся не відкривати духову шафу, поки тісто не запеклося.
В електричних духовках під час випічки найкраще використовувати подвійний режим нагріву верх + низ. Також більшість сучасних духовок оснащені режимом конвекції, і для випічки цей режим підходить ідеально.
Джерело: Ukr.Media
Радіо Трек: НОВИНИ
5 сигналів від ангела-охоронця, які попереджають про небезпеку: народні прикмети
Не говоріть «йду до туалету»: як гарно замінити цю фразу українською?
Не огірки, а “казка”: ці 5 сортів ніколи не хворіють та ідеально підходять для консервування
У МОН визначили дати весняних та літніх канікул у школах: коли відпочиватимуть школярі?
Один секретний інгредієнт розкриє смак борщу по-новому: що додати?
Друге життя радянської терки: Як знову її зробити гострою за 5 хв
Найбільше подорожчало сало і яйця: Звіт статистики Рівненщини за жовтень
Кавуни з Херсона: Відомо, чи з’являться вони незабаром на ринку у Рівному (ФОТО)
Їжа, яка руйнує судини гірше, ніж ковбаса
Сьогодні – День холодцю. Як раніше в Україні готували цю страву?
У Рівному шукають вівчарку по кличці Луна. Зелений ошийник, зникла в районі Боярки 5 лютого. Номери власників: 0969732925
Біля магазина «Копійка» на розі вулиць Грушевського та Гайдамацької (колишня Струтинської) знайшли ключі. Телефонувати за номером: 0689097415
Втрачено чорну сумку - шопер з малюнком палаючий кремль в районі Автовокзалу, садок 56. В сумці були дитячий рюкзак та дитяча сумочка з іграшковим птахом папугою.