Помилки, через які у вас не вдається випічка

Дуже важливий у цьому питанні досвід

Вміти смачно готувати і пекти різні смаколики мріє чи не кожна господиня. Проте це виходить не у всіх.

Пропонуємо вам ознайомитися з найпоширенішими помилками під час випікання десертів.

Тісто вийшло занадто щільним

Можливо, ви занадто довго його замішували. Не думайте, що чим довше місити тісто, тим результат буде кращий. Місити тісто треба круговими рухами в один бік, тоді воно буде пружним і еластичним. Вимішувати потрібно доти, поки воно не стане відставати від рук. Якщо готуватимете бісквітне тісто, то білки і жовтки збивайте окремо. Білки вводьте у тісто останніми, дуже обережно ложечкою або лопаткою, інакше досягти легкості не вийде.

Дріжджове тісто прилипає до рук

Таке тісто може не вийти з трьох причин: мало борошна, тісто перекисло або ви погано його вимісили. Якщо борошна замало, додайте його невеликими порціями. Якщо тісто перекисло, додайте трохи оливкової або соняшникової олії і цукру. У інших випадках присипте борошном робочу поверхню, змастіть руки рослинною олією або змочіть водою і продовжуйте вимішувати.

Пиріг не піднявся

Щоб тісто піднялося, у ньому повинно бути достатньо газу. Для бісквітного тіста необхідно дуже добре збивати яйця, а саме тісто дуже обережно перемішувати. Для дріжджового тіста, якщо не піднімається, можна додати тепла, накривши каструлю теплим і вологим рушником, додати дріжджів або замісити тісто знову. Також необхідно забезпечити гарний нагрів духовки. Намагайтеся не відкривати духову шафу, поки тісто не запеклося.

Тісто не пропеклося

В електричних духовках під час випічки найкраще використовувати подвійний режим нагріву верх + низ. Також більшість сучасних духовок оснащені режимом конвекції, і для випічки цей режим підходить ідеально.

Джерело: Ukr.Media

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень