Помер легендарний кутюр’є П’єр Карден

Йому було 98 років

Легенда світової моди кутюр'є П'єр Карден помер у віці 98 років. Він залишив після себе цілу імперію - дизайнерські, парфумерні, меблеві, косметичні бренди, ресторани, а ще - цілу філософію моди, яка спиралася на почуття міри й інтерес до майбутнього.

Карден народився 2 липня 1922 року і зробив запаморочливу кар'єру: шоста дитина в бідній італійській сім'ї, він в ранньому віці переїхав до Франції, підробляв помічником кравця, потім вирушив підкорювати Париж. У 1946 році Карден стає головним модельєром в Будинку Діора. через 4 роки відкриє власний.

Його візитною карткою стали сукні-бульбашки, костюми-унісекс, знамениті «бітловські» піджаки без коміра. Він займався високою і театральною модою, малював костюми для астронавтів і балерин, але мріяв, щоб красиво виглядав кожен і представив першу колекцію прет-а-порте для французького універмагу Printemps.

Карден називав себе «людиною минулого, спрямованою в майбутнє» і не боявся циклічності вітряної моди.

А ще його називали «королем ліцензування». Адже  починаючи з 70-их Карден активно підписує ліцензійні угоди, і під брендом Pierre Cardin починають виходити найрізноманітніші товари, не тільки модні - це і меблі, і посуд, і телефони й інша електроніка.

На початку 80-их у Кардена було вже близько 540 ліцензій, а до 1996 року їх стало 900!

Через це відбувається «девальвація іміджу» бренду: товари Pierre Cardin продаються і в дорогих універмагах, і в дешевих магазинах типу «все для дому». Проте затія з ліцензуванням принесла компанії річний оборот більш ніж в мільярд доларів (в 1995-му він становив $ 1,2 мільярда). Якраз тоді Кардена і прозвали «королем ліцензування».

Також П’єр Карден мав близько 500 патентів на винаходи предметів одягу. Серед них - високі чоботи, кольорові панчохи, міні-сарафани, краватки з квітковим візерунком та ін.

Помер П’єр Карден сьогодні, 29 грудня, у Франції.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Оля Багній

Оля Багній

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень