Помер ще один відомий рівнянин. Не стало Михайла Борейка (ФОТО)

За громадську діяльність він був нагороджений багатьма почесними грамотами

У Рівному помер член об'єднання "Просвіта" та громадський діяч Михайло Борейко. Про це повідомила у соцмережах очільниця міського об'єднання «Просвіта» Катерина Сичик.

Вона написала такий пост у Фейсбуці:

З сумом повідомляємо, що відійшов у вічність великий патріот України, багаторічний просвітянин, чоловік, батько, дідусь, добрий друг, пан Михайло Борейко.

 

Він дуже любив життя, людей, а понад усе Україну, боровся за її державність, за утвердження української мови в усіх сферах суспільного життя, за правдиву історію, культуру та літературу. 

 

Пан Михайло видав понад 50 книг, які в Україні були маловідомі або заборонені.

Висловлюємо щирі співчуття дружині пані Євгенії, сину та його сім’ї, родині, друзям та всій просвітянській спільноті.

Смерть пана Михайла - велика втрата для України. Вічна та світла пам’ять!

До слова, Михайло Борейко народився 9 травня 1933 р. в селі Мишків Заліщицького ра­йону на Тернопільщині. До 1993 р. працював у Рівненському науково-дослідницькому і проєктному інституті землеустрою. За про­єкт­ну роботу нагороджений медаллю ВДНГ (Москва).

Працював на посадах керівника проєктної групи та провідного інженера. Одночасно займався громадською роботою. У різні роки був головою товариств охорони пам’яток культури, природи, керував фотогуртком, влаштовував фотовиставки, фотоконкурси. У 1989 р. в проєктному інституті створив великий осередок Товариства української мови і був обраний його головою.

Нагадаємо, нещодавно від ускладнень коронавірусу помер відомий лікар Рівного Анатолій Філоник і ексочільник управління культури та туризму Рівненської ОДА Ярослав Мельник.

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень