Поляки вийшли на легкі заробітки: як у них добувають бурштин і скільки за це платять?

І головне: наскільки це законно?

Непоганим заробіткам допомагає штормова погода взимку на Балтійському узбережжі.

Бурхливе море викидає на берег «балтійське золото», за кілограм якого можна отримати до 20 000 злотих.

Як зробити це у законний спосіб?

Поляки, які збирають бурштин, можуть шукати його на березі моря у водоростях та мушлі, які викинуло штормом.

Для збору бурштину потрібні гумові чоботи, сачок та рюкзак для знахідок

Ще можна спостерігати за чайками. Після шторму ці птахи кружляють саме там, де плаває найбільше водоростей та мертва риба. Прочісуючи дно в такому місці у ловців, більше шансів підібрати бурштин.

Багато хто любить ходити на пляж після настання темряви і використовувати ліхтарики з ультрафіолетовим випромінюванням, завдяки якому бурштин світиться яскравіше за жовтий колір і його легко знайти.

Найбільше бурштину на польському узбережжі знаходиться на схід від Собешува в Гданську, аж до кордону з росією. Пляжі між Микошевом та Янтарем вважаються особливо багатими на бурштин.

Збір бурштину дозволений у Польщі, але тільки на пляжах та узбережжях Балтійського моря.

Не можна шукати у дюнах, лісах та національних парках. Також заборонено використовувати сучасні машини для збору бурштину, такі як сита або насоси. Однак те, що ви знайдете на пляжі вручну, належить вам

Є одне «але» - згідно із законом, про все, що було знайдено у воді чи з-під землі і що може мати історичну цінність, слід повідомляти відповідні служби консервації. У ситуації, коли знахідка має велику історичну цінність, може бути присуджено грошову премію.

Якщо знахідку привласнити собі можуть покарати Найбільший бурштин, колись знайдений у сучасній Польщі, важить майже 10 кг. Його виловили неподалік Камінь-Поморського. Сьогодні його можна побачити у Музеї природної історії в Берліні.

А найбільший шматок бурштину у світі зберігається у Польщі. Він важить 68 кг, але видобував він не в польських водах, а біля берегів Суматри. Його можна побачити у Гданську, у Музеї бурштину

Джерело: Lifehak.poland

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень