Поляки розповіли, за що люблять українок і чому охоче беруть з ними шлюб

За останні кілька років кількість змішаних сімей зросла у 2,5 раза

За даними GUS (Головний статистичний орган Польщі), у 2011 році між поляками та українцями зареєстрували 298 шлюбів, у 2016 році їх було вже 782, у 2018 році –1338.

Переважають шлюби, укладені між чоловіками-поляками та українками – понад 80%

Професор Влодзімєж Пьонтковський з кафедри здоров'я та соціології сім'ї Університету Марії Склодовської-Кюрі в Любліні прокоментував це так:

Жінки, які приїжджають в іншу країну, частіше за чоловіків у такій ситуації одружуються з громадянами країни перебування. Це добре видно на прикладі польсько-німецьких чи польсько-британських шлюбів.

 

Так само, як британки не почали виходити заміж за поляків, польські жінки навряд чи почнуть масово виходити заміж за українців.

Професор пояснив це тим, що офіційними чоловіками найчастіше стають чоловіки, які мають сильнішу економічну та цивілізаційну позицію, дружинами – жінки зі слабким становищем.

Найкращі риси українок за версією поляків

Соціологи сходяться на думці, що в Україні переважають традиційні сім’ї.

У дослідженні, яке проводила команда Аніти Бжозовської з Центру міграційних досліджень зазначається, що стосовно українок серед польських чоловіків існують стереотипи, які теж впливають на вибір.

Згідно з ними, українки — винахідливі та доглянуті.

Дружина-українка завжди буде виглядати красиво, вона також приготує хороший обід, подбає про дім, ходитиме на роботу. Цей образ українки також домінує у ЗМІ та серіалах.

Джерело: Ukraina.pl

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень