Поляки хочуть залучати собак для відлову біженців на кордоні

Йдеться про ділянку польського кордону з Білоруссю

Депутати від польської партії «Право і справедливість» хочуть дозволити випускати собак у лісах на польсько-білоруському кордоні. «Зелені» категорично проти, волонтери також розкритикували ідею:

Пускати собак на людей, які шукають захисту від насильства та переслідувань - це методи роботи режимів - білоруського та російського, - кажуть вони.

Йдеться про внесення поправок до закону про ліси та зміни до Кодексу про правопорушення, які розглядаються в Сеймі. Їх суть у тому, щоб дозволити собакам-рятувальникам брати участь у рятувальних операціях та навчанні в лісах. Але депутати від партії «Право і справедливість» вирішили піти далі.

https://bialystok.wyborcza.pl/

Ініціатива зазнала нищівної критики:

Більшість із цих людей бояться собак після досвіду, що застосовували до них на кордоні. На них вже спускали собак. Навіювання страху через такі практики є психологічним насильством. Тому я кажу рішуче «ні» таким ідеям. Це ще одна загроза для біженців на цьому кордоні.

Рятувати біженців у польсько-білоруському не означає шукати їх із собаками, а потім викидати на білоруський бік, де вони знову зазнають психологічного та фізичного знущання, — продовжив Маріуш Курніта, волонтер, який допомагає біженцям на польсько-білоруському, коментуючи пропозицію ПіС про можливість використання собак «у розшуковій діяльності або в діяльності, пов’язаній з охороною державного кордону чи забезпеченні громадської безпеки та порядку», - повідомляє Ukrayina.pl.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень