Польща суттєво піднімає ціну консульських зборів. Що це означає?

Кого торкнеться подорожчання?

Іноземці з-за меж Європейського Союзу, які хочуть отримати візу для в'їзду до Польщі, повинні бути готові до вищих консульських зборів, - повідомляє видання Rzeczpospolita

Відповідно до проекту змін до положення про консульський збір, опублікованого у вівторок, 2 квітня, плата за прийом і обробку заявки на національну візу (віза D) зросте з 80 євро до 135 євро.

 

Плата за повторний розгляд заяви на цю візу буде такою ж.

Зміна пов’язана із запланованим підвищенням плати за прийом та обробку заявки на отримання шенгенської візи у 2024 році серед країн Шенгенської угоди, що продиктовано зростанням витрат на адміністративний супровід візового процесу.

Таким чином підвищення прирівняє вартість шенгенської та польської національної довготермінової візи

Також у відомстві пояснили, що вартість віз вирішили підняти з огляду на те, що вони не піднімалися з 2015 року.

У міністерстві впевнені, що здорожчанні отримання візи ніяким чином не вплине на в’їзд до Польщі іноземців, що не порушують правила перетину кордону, але знизить кількість мігрантів, які отримували польську візу не для роботи, а як відносно недорогий спосіб потрапити до ЄС та безперешкодно пересуватися у межах Спільноти.

Також підвищення цін має зупинити осіб, які бажають порушити процедуру отримання дозволу на тимчасове проживання у Польщі.

Іноземці, які планують потрапити до ЄС, часто звертаються саме за польською візою, бо вона є найдешевшою.

Видання нагадує, що національна віза типу «D» дає право на в’їзд на територію Республіки Польща та перебування на цій території безперервно до одного року. Віза також дає право подорожувати територією інших країн Шенгенської угоди терміном до 90 днів протягом 180 днів протягом терміну дії візи.

 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень