Поломки пральної машинки: Чому вона перестає віджимати речі

І як виправити помилку

Сучасні пральні машинки допомагають дбати за порядком чи не у кожному домі. Тому коли пральна машина виходить з ладу, це вибиває з нормального життєвого ритму. Однією з поломок техніки є відсутність віджиму. Є кілька причин, через які пральна машинка не видаляє зайву воду з речей.

Неправильний режим прання

У сучасних моделях машинок можна вибрати безліч режимів для прання, кожен з них має свої особливості. І є режими, в яких просто немає цієї функції. Також деякі режими прання вміють виміряти вагу речей, яку завантажили у барабан. Наприклад, якщо вибрати режим прання ковдри і перевищити допустиму вагу, машинка може відключити віджимання. Це відбувається автоматично, адже сучасні пристрої мають захисні функції.

Засмітився шланг каналізації

Засмічення шланга каналізації – це ключова причина, чому машинка перестає вмикати режим віджиму. Перевірити засмічення шланга каналізації можна, діставши зливальний шланг і встановити його в ємність, перевіряючи, як він спускає воду. Засмічення може утворюватися через волосся, частини одягу. У деяких випадках машинка може навіть змивати шкарпетки та інші дрібні речі у каналізацію. Все це може призвести до засмічення.

Засмічення патрубка

Патрубок з’єднує бак із насосом пристрою. Через нього регулярно циркулює вода. Перевірити прохідність патрубка можна, від’єднавши патрубок. Аби розібратися у конструкції, вам допоможуть відеоінструкції.

Засмічення фільтра грубої очистки

У кожній пральній машині є фільтр грубої очистки, який потребує обслуговування. Відкрийте кришку, розташовану на передній панелі. Практично у всіх пристроях з бічним завантаженням вона розташована в передній частині. Під машинку необхідно покласти ганчірку, яка вбере воду. Якщо це не зробити, після зняття фільтра частина води потрапить на підлогу. Фільтр відкручується руками. Застосовувати спеціальні інструменти не варто. У фільтр потрапляє волосся, копійки, етикетки тощо. Закручувати фільтр слід обережно, не застосовуючи силу.

Якщо після перевірки цих деталей машинки віджим не працює, треба звернутися до майстра.

Джерело: pixelinform

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень