Політв’язень Кремля Карпюк шокував зізнаннями про ФСБ та звільнення полонених (ФОТО/ВІДЕО)

Нас врятує єдність (с)

У мережі активно поширюють фрагмент розмови з політв’язнем Миколо Карпюком, що його записало «Радіо Свобода».

Відповідаючи на запитання про те, як побороти російську агресію Микола Карпюк розповів шокуючу історію:

- Єдине, що мені допомогло вистояти у тих російських тюрмах, це єдність. Ваша. Уявіть собі генерал-лейтенант ФСБ, вперше мені ці слова сказав у квітні, 14-го року, а потім тричі мені повторював. От ці слова: «Николай, вы думаете нам Донбасс нужен? Нет… Нам нужен юг Украины: Одесса, Николаев, Херсон. И вообще, мы забираем у Вас Левобережную Украину. Только еще не решили кому Киев останется. Западу или нам. А этот Запад пусть поляки забирают». Це він мені тричі повторював. Якщо ви думаєте що він «гнав понти» переді мною, як на жаргоні говориться, то ні. Це був реальний план, бачив по його очах. Це був реальний план, але чому він не получився? Вони розраховували на розвал в Україні …Єдина зброя, яку ви протиставили – ваша єдність. Якщо ми далі проявлятимемо нашу єдність і солідарність у них нічого не вийде. А у нас все буде добре.

Все це можна почути на 3 годині 33 хвилині.

Нагадаємо, під час Революції Гідності рівнянин Микола Карпюк був одним з лідерів «Правого сектора». У березні 2014-го його затримали при в’їзді до Росії. Карпюка звинуватили в організації озброєної групи, яка нібито брала участь у чеченській війні. У травні 2016-го він був засуджений до 22,5 років ув’язнення. Російська правозахисна організація «Меморіал» визнала Миколу Карпюка разом зі Станіславом Клихом політв’язнями.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень