Поліція розповість про загибель рівнянина, який став донором для чотирьох людей

Про підозру поки не оголошено

Нагадаємо, що 16 грудня близько 04:30 медики повідомили у поліцію про те, що на території Рівненської центральної міської лікарні виявлено невідомого непритомного чоловіка.

У нього була травма голови, тож чоловіка поклали у нейрохірургічне відділення, а карний розшук почав встановлювати особу. Після поширення інформації у соцмережах його упізнала сестра, яка перебувала у Польщі, й повідомила про це матері, мешканці Рівного.

Поліція тим часом відкрила провадження за статтею про умисне тяжке тілесне ушкодження.

 

З’ясувалося, що цей чоловік – рівнянин Назарій Тополюк, і його травма несумісна з життям. Головлікар міської лікарні Євген Кучерук та священник, отець Володимир, поспілкувалися з мамою та сестрою Назарія, яка приїхала з Польщі, й переконали їх дати згоду на донорство органів. Вони погодилися.

18 грудня Назарія поховали, а його органи – серце, печінку та нирки - того ж дня пересадили чотирьом людям, які їх гостро потребували.

Усіх чотирьох пацієнтів уже виписали з лікарні, а Сергій Кушнір, який разом з донорським серцем отримав шанс на друге життя, через місяць після операції навіть зміг на власному авто приїхати з Сарн до Рівного, де проходить курс реабілітації.

Тим часом, як повідомила речниця ГУ Нацполіції Рівненській області Марія Юстицька,

статтю про завдання тяжкого тілесного ушкодження перекваліфіковано на убивство з необережності.

Тобто слідчі мають інформацію про обставини загибелі Назарія Тополюка, але поки її не розголошують. Про підозру ще нікому не оголошено, проте Марія Юстицька висловлює сподівання, що невдовзі поліція зможе розповісти про те, як і де Назарій Тополюк отримав травму голови, від якої невдовзі помер у лікарні.

Його сестра Віта Тополюк повідомила виданню charivne.info, що

її брат не був у стані сильного алкогольного сп’яніння, як тоді повідомляли, що він загинув від ударів тупим предметом по голові, і що за згоду на трансплантацію грошей їм ніхто не давав. Вона також висловила сподівання, що «ті, хто його вбив та залишив помирати, будуть покарані».

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень