Працюють у 15-ти селах: поліщуки на Рівненщині організували власний автодор, бо Україні зараз не до доріг

Приклад для наслідування 

Селяни на Рівненщині організували свій автодор - підігнали трактори, взяли лопати в руки й почали латати ями на дорогах.

Спершу скинулися грошима на матеріали, а потім гуртом вийшли засипати баюри.

 

Організувалися, кажуть, бо втомилися від бездоріжжя, а вимагати ремонту в держави не на часі – в країні війна, йдеться в ТСН.

Селяни в Карпилівці гуртом вийшли до ладу доводити вулицю. 

- Три-чотири мішечки цементу купив, полагодив разом з дітьми навпроти свого двору, сусід Володя напроти себе, другий напроти себе, - розповідає місцевий чоловік.

Так і виникла у людей ідея, що треба відремонтувати центральну вулицю усім гуртом.

- Тут проїхати не можна було, була катастрофа, - переконує місцевий підприємець.

Спершу почали збирати гроші, давали хто скільки може, але вистачило на майже 20 кубів бетону. Далі ж допомагали, хто чим - один розвозив суміш до вибоїн власними тракторами, інші - працівники школи, садочка, сільради, місцеві бізнесмени – доводили дорогу до пуття вручну. 

- Такий ремонт - він не є стандартизований і не відповідає отим вимогам ремонтів, які потрібно, - визнає селищний голова громади.

Та він наголошує, ремонтують селяни хоч і не за держстандартами, але для себе, бо дороги тут були не найкращі. 

- Саме в Кисоричах насправді була одна з найгірших доріг в Україні, я не перебільшую. На ділянці ями були майже в пояс, - переконує голова.  

Приклад Карпилівки надихнув усіх, люди виходять латати ями уже в 15-тьох тутешніх селах. 

- Ні один староста не зміг би цього зробити, якщо не вийшли масово люди, - додає Рокитнівський селищний голова Григорій Таргонський.

Після ремонту центральної вулиці селяни уже планують дати лад й іншим дорогам. Лише, кажуть, підзбирають грошей та дочекаються гарної  погоди.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень