Подружжя медиків померло від коронавірусу. Хронічних недуг не мало (ФОТО)

Чоловіку був 51 рік, дружині - 39

Обоє медиків - з райцентру Тараща на Київщині. Валентин Степченко тут працював анестезіологом у районній лікарні, його дружина Галина - медсестрою у поліклініці. Померли вони з різницею в один день, залишивши сиротою 13-річного сина Антона. 

Сестра-близнючка покійної Галини Степченко Ніна Фещенко розповіла:

Вони захворіли практично одночасно. Галі стало погано 28 вересня, у неї піднялася висока температура, почало ломити все тіло. 29 вересня аналогічні симптоми з'явилися у Валентина і Антона.

 

Вони здали ПЛР-тести на коронавірус, але результатів довелося чекати майже тиждень. Самі тим часом лікувалися вдома, але їх стан погіршувався.

Галина скаржилася на задишку, сильну слабкість і біль у спині. Казала, що їй боляче лежати. Не могла навіть сходити в душ - краплі води, що падали на спину, завдавали їй болю. Температуру вдавалося збивати тільки до 38 градусів і всього на кілька годин, після чого вона знову піднімалася. У Валентина теж була висока температура.

Сестра покійної запевняє:

Ні в Галі, ні у Валентина не було хронічних захворювань. Подивіться на Галю на фотографіях: повна сил квітуча молода жінка. Досі не можу повірити, що за якісь два тижні її не стало...

 

Можливо, їх треба було госпіталізувати раніше. Але ж не було результатів ПЛР-тестів. А без цих результатів їх не могли взяти ні у відділення для коронавірусних хворих, ні в звичайне. Хоча всі симптоми і перебіг хвороби вказували на те, що це - коронавірус.

В суботу, 3 жовтня, Галину госпіталізували, бо вона задихалася. Результату її тесту все ще не було - він прийшов тільки 4 жовтня (і, як і варто було очікувати, виявився позитивним). Години три не знали, куди її покласти. У Таращі місць не було. Відвезли в лікарню в райцентр Миронівка. Вже наступного дня їй потрібен був кисень.

Антон, Галина і Валентин Степченки

У той же день госпіталізували і Валентина. Спочатку повезли в лікарню у Кагарлик, але на півдорозі розвернулися і повезли в Білу Церкву. А коли 9 жовтня госпіталізували і Антона, його відвезли у Боярку. Забрали в лікарню, тому що йому теж стало гірше. Кашель, температура, яку ніяк не вдавалося збити, відмова від їжі. 

Галина Степченко каже:

Хоча племіннику лише 13 років, він переносив хворобу досить важко. Коли Антона забрали в лікарню, його мама вже день як була підключена до апарату ШВЛ, який, на жаль, їй не допомагав.

 

Ще 8 жовтня вона писала Антону, що дуже сильно його любить і скоро обов'язково повернеться додому. А вже наступного дня її стан став критичним.

Лікарі бачили, що ШВЛ не дає результату. Тож рідні почали шукати для Галини апарат ЕКМО (екстракорпоральна мембранна оксигенація). Знайшли такий у двох київських лікарнях. Але в приватній клініці цей апарат був зайнятий, а в державній не брали з діагнозом COVID-19. Та й транспортувати жінку в тому стані, в якому вона перебувала, вже було неможливо. 10 жовтня вона померла. А наступного дня, 11 жовтня, помер і її чоловік.

Про те, звідки у подружжя взявся коронавірус, сестра покійної Ніна Фещенко каже таке:

Серед їхніх друзів і знайомих, які не мають відношення до лікарні, в той момент випадків зараження коронавірусом не було. А лікарня - це зона ризику. В поліклініку, де працювала Галя, щодня приходять десятки людей. Валентин - анестезіолог, він контактував з безліччю пацієнтів. 

За інформацією видання "Факти"

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень