Подбайте про репродуктивне здоров'я своїх доньок! У Рівному починають безплатну вакцинацію

Проти вірусу, який провокує рак шийки матки 

Доведено, що вакцинація від вірусу папіломи людини на 90% захищає від виникнення раку шийки матки. результатами останніх досліджень керувались медики, які ініціювали масову імунізацію дівчаток з 9 до 14 років. Фото ілюстративне з мережі.
Доведено, що вакцинація від вірусу папіломи людини на 90% захищає від виникнення раку шийки матки. результатами останніх досліджень керувались медики, які ініціювали масову імунізацію дівчаток з 9 до 14 років. Фото ілюстративне з мережі.

У Рівному розпочалась реєстрація на вакцинацію проти вірусу папіломи людини.

Щеплювати дівчаток віком від 9 до 14 років будуть у міському пологовому будинку вже з вересня.

Це проєкт-переможець громадського бюджету. Про це повідомляє пресслужба Рівнеради.

Ініціювали цей проєкт медики, які торік отримали на це гроші з громадського бюджету.

 

Лікарі хочуть спрацювати на випередження, зокрема, запобігти виникненню раку шийки матки.

Медики наголошують на тому, що єдиною профілактикою виникнення хвороби залишається вакцинації проти захворювань, які спричиняє вірус папіломи людини.

 - Для збереження репродуктивного здоров'я населення Рівненської територіальної громади важливим елементом є випередження виникнення раку шийки матки серед жіночого населення. Причиною раку шийки матки є вірус папіломи людини, інфекція, що передається статевим шляхом.

 

Основним профілактичним заходом раку шийки матки є проведення дівчаткам у віці 9-14 років вакцинації проти захворювань, що спричиняються вірусом папіломи людини (важливим є проведення вакцинації до початку статевого життя, бо потенційний ефект вакцини зменшується зі зростанням кількості статевих партнерів).

 

Відповідь імунної системи на вакцинацію сильніша, ніж після перенесеної папіломавірусної інфекції.

 

Антитіла локалізуються на слизовій оболонці статевих шляхів і захищають проти інфікування ВПЛ. Тому вкрай важливим є провести повний курс вакцинації (3 дози вакцини з інтервалом 0-1-6 місяців (в залежності від вакцини), - йдеться у повідомленні мерії. 

За даними ВООЗ тільки одна доза вакцини проти вірусу папіломи забезпечує майже 50% захисту, повний курс вакцинації - 3 дози - гарантує захист на 99%.

Вакцину місто закупило за бюджетні кошти, а вже із вересня її зможуть безплатно отримати дівчатка, які проживають на території Рівненської тер громади.

Отримати детальну інформацію та записатися на вакцинацію можна за телефонами

-097 97 15 171,

 

093 033 88 06

 

або 62-97-28.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень