Податок на пенсії ліквідовано

Президент Петро Порошенко підписав Закон «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо звільнення від оподаткування пенсій», прийнятий Верховною Радою 2 червня.

Глава держави наголосив, що в 2015 році владі вдалося врятувати країну від дефолту, а на початок цього року – досягти макрофінансової стабілізації економіки. «Ціною надзвичайних зусиль нам нарешті вдалося зламати негативну тенденцію щодо падіння ВВП і економіки України, яка тривала 14 кварталів», - повідомив Петро Порошенко.

Президент зазначив, що падіння значною мірою було спричинене агресією Росії проти України, окупацією великого промислового регіону нашої держави, демонтажем і знищенням виробництва у цьому регіоні та закриття ринку РФ для українських виробників. «Звичайно, що ці агресивні дії країни, яка на нас напала, не могли не вплинути на економічну позицію», - констатував він.

Однак сьогодні ситуація змінилася і є позитивна динаміка. «В першому кварталі 2016 року, вперше після 14 кварталів, ми спостерігаємо зростання економіки. Ми впевнені в тому, що ця тенденція буде продовжена і далі, бо ми маємо сьогодні й зростання прямих іноземних інвестицій, і появу інвесторів», - зауважив Петро Порошенко.

За словами Глави держави, всі ці фактори дають можливість забезпечити не лише життєдіяльність держави, а й скасувати фіскальне навантаження на пенсії.

«Перші ці кроки дають нам можливість забезпечити не лише фінансування сектору оборони і безпеки, Збройних Сил України, а й в першу чергу спрямувати їх тим, хто сьогодні найбільше потребує. Перше – було зроблено кроки, спрямовані на захист пенсіонерів. І сьогоднішній Закон, який я підписую, стверджує, що в нас більше не будуть оподатковуватися пенсії», - сказав Президент підкресливши, що пенсіонери нині одні з перших громадян, котрі потребують підтримки держави.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень