Податок на нерухомість: хто у Рівному має пільги

Правила нагадали у Державній податковій службі Рівненщини

Мешканці Рівненщини зобов'язані раз на рік сплачувати податок на нерухомість. Податок нараховують на так звані «зайві» метри. У ДПС Рівненщини нагадали про пільги зі сплати податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, а саме: база оподаткування об’єкта/об’єктів житлової нерухомості, в тому числі їх часток, що перебувають у власності фізичної особи – платника  податку, зменшується:

  • а) для квартири/квартир незалежно від їх кількості – на 60 кв. метрів;
  • б) для житлового будинку/будинків незалежно від їх кількості – на 120 кв. метрів;
  • в) для різних типів об’єктів житлової нерухомості, в тому числі їх часток (у разі одночасного перебування у власності платника податку квартири/квартир та житлового будинку/будинків, у тому числі їх часток), –  на 180 кв. метрів.

Знижку надають один раз за кожний базовий податковий (звітний) період (рік).

При цьому пільги з податку на нерухоме майно, які передбачені для фізичних осіб, не застосовуються, якщо їхня площа перевищує п’ятикратний розмір неоподатковуваної площі, встановленої відповідно до підпункту 266.4.1 пункту 266.4 статті 266 ПКУ. А також якщо йдеться про об’єкти, які використовуються власниками для отримання доходів, такі як здача в оренду, лізинг, позичка або використання у підприємницькій діяльності, не підлягають зменшенню бази оподаткування згідно з підпунктом 266.4.3 пункту 266.4 статті 266 ПКУ.

Розмір податку можна розрахувати й самостійно:

  1. Перейти на сайт Державної податкової служби.
  2. Обрати «Калькулятор обчислення суми податку на нерухоме майно фізичних осіб».
  3. Визначити тип нерухомості (житлова або нежитлова).
  4. Вказати тип об’єкта (квартира, житловий будинок, і т. д.).
  5. Зазначити загальну площу об’єкта.
  6. Вказати тип власності.
  7. Вказати період володіння та ставку, яку визначає місцева влада (це можна знайти на сайті Державної податкової служби).
  8. Натиснути кнопку «Розрахувати».

Після виконання вищевказаних кроків на вашому екрані телефону або ж монітору ноутбука/комп’ютера з’явиться сума податку, яку необхідно сплатити.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень