5 головних ознак вдалого планування квартири. Можна порівняти свою оселю

Є особливості, які мають значення

Сучасні новобудови відрізняються від радянських багатоповерхівок багатством планувань. Вже дуже рідко можна зустріти типові проєкти, тоді як ще кілька десятків років тому у всіх були однакові планування. До того ж бували випадки, коли за часів СРСР люди вселялися у типові квартири з вже готовим ремонтом. Тоді було ще сумніше – у багатьох були однакові шпалери, меблі і плитка у ванні.

Зараз часи змінилися і у багатьох новобудовах є можливість створити власне планування, яке буде підходити під конкретну сім’ю і потреби.

Саме гарне планування може стати базою для комфортного інтер’єру або, навпаки, створити проблеми, якщо воно невдале. На що звернути увагу в плануванні при покупці квартири, розповідає Koval Studio Design.

Об’єднана кухня-вітальня

Вітальня – не місце для проживання, як це було за радянських часів. Зараз це кімната для загального збору сім’ї, прийому гостей, вечорів у колі друзів. Об’єднана кухня й вітальня не тільки спрощують підготовчий процес і подачу страв на стіл, але усувають поділ між зонами, додаючи простору обом приміщенням. Також це додає простору у помешкання.

Два чи більше санвузлів

Якщо квартира дво- і більш кімнатна потрібен гостьовий санвузол і хазяйський. Бажано, щоб другий вміщував і ванну, і окрему душову кабіну.

Висока стеля

Здебільшого ми росли в квартирах у старих будинках з низькими стелями, які ніби тисли на голову. Зараз забудовники відходять від цих звичок, і хоча високі стелі додають ціни квартирі, але і простору теж.

Кімнати і коридор

Кожна кімната повинна мати окреме приміщення зі своїм виходом в коридор, ніяких прохідних кімнат. Бажано, щоб кімнати були квадратної форми, а якщо прямокутної, то не надто витягнуті.

Гардероб

Наявність гардеробної або достатня площа кімнати, щоб її організувати. Тенденція відходу від шаф і великогабаритних меблів спостерігається вже давно, тому гардероб у сучасній квартирі обов’язковий, а краще два – один для спальні, інший в передпокої.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень