«Почалося з гаймориту»: у школяра з Рівного підозрюють рак (ФОТО)

На лікування сім’ї необхідно зібрати орієнтовно 50 тисяч доларів

До редакції Радіо Трек з проханням про допомогу звернулася рівнянка Олеся Атапіна.

Розповідає, що у квітні її 14-річний син Юрій захворів на гайморит, хоча не мав схильності до цієї хвороби. Два тижні лікували гайморит, який дав ускладнення. І ще два тижні довелося лікувати гнійний флюс.

 

Після цього вирішили обстежитися в обласній лікарні, де у хлопця виявили один з видів ревматоїдного артриту. І це захворювання лікували Юрі ще впродовж двох тижнів стаціонару.

Проте батькам порекомендували поїхати у Львів, щоб підтвердити правильність лікування. Два тижні тому Олеся із сином звернулися до медиків сусіднього міста, і лікар митєєво спростувала діагноз артрит. Лікування скасували і направили Юрія до відділення гематології у Львівській чорнобильській лікарні. Хлопець здав усі необхідні аналізи.

За симптомами лікарі поставили діагноз - лімфома Ходжкіна, але чекали на результати аналізів. У понеділок біопсія підтвердила лімфому.

14-річний Юрій Атапін

Довідково: Лімфома Ходжкіна належить до злоякісних пухлин лімфатичної системи. Патологічні лімфоїдні елементи утворюють пухлину, яка у більшості випадків локалізується в лімфатичному вузлі. Також вони можуть накопичуватися в інших частинах тіла – селезінці, печінці, кістковому мозку. Якщо пухлина виникла поза лімфатичними вузлами, лімфома називається екстранодальною.

Лімфома Ходжкіна має два вікових піки захворюваності: 15-34 роки і понад 60 років. Варто зазначити, що у більшості випадків хвороба зустрічається в молодому віці, що має суттєву соціальну проблему, оскільки вражає працездатне населення дітородного віку.

Причини захворювання залишаються невідомими. Певну роль у розвитку лімфоми відводять вірусу Епштейна-Барр.

Поки рівень ураженості організму 14-річного Юрія батьки ще не знають. Власне для цього сьогодні їдуть у Мінськ на обстеження, щоб зробити спеціальну томографію. За її результатами білоруські медики повідомлять, чи візьмуться за лікування. Попередньо батькам озвучили суму у 50 000 доларів. Але документально ще це не підтвердили. Після обстеження, орієнтовно до понеділка, батькам мають повідомити остаточну варість лікування.

Юра, якому 14 років, закінчив 8 клас 23-ї школи. З однокласниками у нього добрі відносини і навчається він теж старанно.

Батьки підлітка звертаються до небайдужих з проханням про допомогу.

Номер картки ПриватБанку

 

5168 7573 2508 5258 Атапін Олександр Миколайович (батько)

Наші новини у ТelegramНомер у Viber063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень