Побратима Карпюка «Тополю» з УНСО передали на поруки консулу

На час очікування та розгляду екстрадиційного запиту Ігор Мазур проживатиме у генеральному консульстві

Затриманого вчора у Польщі одного з лідерів «УНА-УНСО», ветерана АТО (позивний «Тополя») Ігоря Мазура передали на поруки українському консулу. Про це на своїй сторінці у Facebook написала уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова:

- Співробітника Секретаріату Уповноваженого ВРУ з прав людини передано на поруки Генерального консула України в Любліні.

 

На час очікування та розгляду екстрадиційного запиту він буде проживати в Генеральному консульстві.

 

Наголошую, всі, хто займається питаннями звільнення та повернення додому нашого громадянина докладають максимум зусиль, аби він не став заручником політичної помсти РФ.

 

Боротьба за долю нашого співвітчизника триває.

Нагадаємо, вчора у Польщі за запитом Росії затримали одного з лідерів «УНА-УНСО», ветерана війни на Донбасі Ігоря Мазура (позивний «Тополя»). До Польщі він їхав на запрошення віце-спікера польського сейму Беати Мазурек, повідомляє «УНІАН». Запит Росії щодо екстрадиції Мазура стосується справи, у якій фігурують також український екс-прем’єр-міністр Арсеній Яценюк та колишні українські в’язні Кремля Микола Карпюк і Станіслав Клих, звільнені в межах обміну між Україною та Росією 7 вересня.

Віце-спікер Сейму Польщі Малґожата Ґошєвська заявила, що затримання Мазура є виключно технічним виконанням міжнародних угод та зобов'язань.

Сьогодні Денісова повідомила, що прокуратура внесла на розгляд суду подання про екстрадиційний арешт Мазура. Судове засідання мало відбутися сьогодні, 10 листопада, о 16:00.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень