По 4000 євро на місяць і навіть більше готові платити українським біженцям за кордоном

Відомо, де саме пропонують такі зарплати і на яких умовах

Після 24 лютого з України виїхали декілька мільйонів громадян. Більшість із них реєструються у країні перебування, як тимчасові переселенці. Це дає змогу легально перебувати на території країни протягом 1-2 років, а ще – мати право на роботу, навчання тощо.

Щоправда, умови всюди різні

Десь роботи більше, десь – менше.

Часом українці без досвіду та знання мови претендують на кілька сотень доларів, тоді як в інших країнах можуть заробляти по кілька тисяч в місяць.

Високими зарплатами, наприклад, похвалилися біженці, які переїхали в Швейцарію. Там зараз перебуває близько 50 тис. наших співгромадян.

 

У Швейцарії середня зарплата становить 6000 євро.

Тобто місцеві заробляють в середньому по 6000 євро/міс., а українці без досвіду роботи та з базовою англійською можуть претендувати на 3500-4500 євро. Це набагато більше, ніж в багатьох інших європейських країнах.

Ким можуть влаштуватися тимчасово переміщені особи

  • Є вакансії пакувальників на різноманітних фабриках. Зарплата таких фахівців становить близько 4300 євро/міс., а робочий день становить 8-10 год.
  • Можна знайти роботу прибиральника і за неповний робочий день отримувати 1500 євро на місяць.
  • А ще є вакансії складальників на підприємствах, зарплата яких перевищує 4100 євро.

На сьогодні українці отримують тимчасовий прихисток в Швейцарії за спрощеною процедурою і в прискореному порядку отримують захисний статус S. З цим статусом українці мають можливість жити в країні протягом 1 року і надалі за бажанням продовжити цей термін.

Джерело: gsminfo

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень