ПЛР-тести в Рівненському лабораторному центрі видають кількома мовами (ВІДЕО)

Для захисту від підробок документ має кілька ступенів захисту

Фото ілюстративне, з відкритих джерел
Фото ілюстративне, з відкритих джерел

У Рівненському лабораторному центрі створили єдину базу тих, хто пройшов ПЛР-дослідження. Довідку можуть видати кількома мовами.

Найпопулярніші — польська та англійська. Документ має кілька ступенів захисту.   

Для захисту від підробок він містить електронний підпис, «мокру» печатку та QR-код.

 

Прикордонник за допомогою спеціального пристрою чи телефону може вийти на нашу базу даних і зчитати інформацію, як в українському, так і англійському варіанті, про конкретну людину та її результати дослідження, — зазначив керівник центру Роман Сафонов.

[media=221254] [media=221253]

Актуальність захисту ПЛР-тестів зросла після скандалу з турфірмою із Костополя. Минулого тижня поліція викрила керівницю компанії, яка пів року торгувала фіктивними довідками про негативний тест.

Під час обшуків в офісі вилучили 30 «липових» бланків. А ще – оргтехніку, яка дозволяла виписати негативні тести на коронавірус. Вартість документу про відсутність COVID-19 становила 500 гривень.

Підприємиці загрожує штраф у 850 гривень чи до 2 років умовно. 

Спеціалісти не виключають, що довідку можливо підробити, але не радять купувати її у турфірмах — можуть виникнути проблеми під час перетину кордону.

Кожен QR-код дає посилання на конкретного пацієнта. Підробити тест доволі складно, але можливо, бо айтішники в нас на високому рівні, — розповіла завідувачка бактеріологічною лабораторією Тетяна Шевчук.

Наші новини у Telegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень