Площі під торгівлю на вокзалі Рівного здаватимуть в оренду уже в липні

Залізничний вокзал потрапив до другого етапу здачі комерційних площ в оренду на усіх вокзалах країни

Укрзалізниця прагне залучити якомога більше представників бізнесу, зацікавлених в оренді комерційних площ на вокзалах України.

 - Оренда площ на вокзалах — це нові можливості для бізнесу. Світова практика показує, що вокзал може бути як зручним транспортним хабом, так і сучасним торговельно-розважальним центром.

 

Ми готові до співпраці з усіма, хто готовий спільно з нами розвивати та осучаснювати наші вокзальні комплекси, — сказав в.о. голови правління Укрзалізниці Іван Юрик.

Загалом в оренду планують передати комерційні площі 24 вокзалів, і відбуватиметься це у п’ять етапів. Перший етап відбудеться у червні, а вокзал у Рівному потрапив до другого етапу.

Другий етап (липень) передбачає передачу в оренду 10,2 тис. кв. м на вокзалах Біла Церква, Полтава, Тернопіль, Рівне, Фастів, Вінниця, ім. Тараса Шевченка, Чоп, Ужгород, Чернівці, Коломия.

Загалом передача площ в оренду триватиме до вересня, й тоді вже йтиметься про 84 залізничних станції загалом.

Процес передачі в оренду буде проходити відкрито через систему «Prozorro. Продажі». При цьому торгові площі на вокзалах прагнуть зробити уніфікованими.

Загальний вигляд об’єктів, які будуть розміщуватись на вказаних площах буде обов’язково погоджуватись із компанією задля дотримання так званого єдиного коду.

Щодо подальших планів «Укрзалізниці», то Іван Юрик зазначив, що 11 вокзалів планують передати у концесію. За оцінкою очільника Укрзалізниці, вона може тривати від одного до двох-трьох років.

- Що ми бачимо на виході? Громадяни та гості нашої країни, прибувши на вокзал, можуть смачно поїсти на фуд-кортах відомих брендів, випити запашні напої в кав’ярнях, придбати сувеніри, відвідати фірмові магазини великих мереж та виробників, скористатись послугами банків, порадувати близьких свіжими квітами з крамниць, а маленькі пасажири — весело провести час у зонах для дітей.

 

Саме такими ми бачимо сучасні вокзали й докладаємо всіх зусиль, щоб зробити це якнайшвидше, — резюмував Іван Юрик.

Нагадаємо, що від передачі в оренду зазначених площ на 24 вокзалах Укрзалізниця планує отримувати на місяць щонайменше 8,4 млн грн, а на рік — понад 100 млн грн.

За повідомленням Укрзалізниці

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень