Платитимуть по-новому? Верховна Рада взялася за зарплати українців

Зарплата - це приватна власність, а значить, її мають виплачувати вчасно

Комітет соціальної політики та захисту прав ветеранів вважає за доцільне розпочати роботу над розв’язанням питання своєчасної виплати заробітної плати в Україні, яка, згідно з практикою Європейського суду з прав людини, є правом приватної власності.

Члени Комітету рекомендували Верховній Раді винести на сесію та прийняти за основу проєкт Закону про внесення змін до деяких законів України щодо посилення захисту вимог працівників щодо виплати заборгованості із заробітної плати, зокрема, у випадку неплатоспроможності роботодавця (№9510).

Автори законопроєкту наголошують: своєчасне отримання заробітної плати за відпрацьовані дні в повному обсязі — конституційне право працівників.

Однак ще до широкомасштабного вторгнення 129,5 тисяч українців не отримали заробітну плату вчасно, а заборгованість перед ними сягнула 3,1 млрд гривень.

Законопроєкт пропонує закріпити на законодавчому рівні норми, які:

  • забезпечують належний законодавчий захист права працівника на своєчасне отримання винагороди за працю;
  • гарантують працівнику отримання адекватної грошової компенсації збитків, понесених ним внаслідок порушення строків її виплати;
  • посилюють відповідальність роботодавця за затримку заробітної плати;
  • забезпечують створення гарантійної установи задля посилення захисту вимог працівників щодо виплати заборгованості із заробітної плати у випадку неплатоспроможності роботодавця

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень