Плануєте вчитися на військового? Що варто знати про вступ у 2024-му

Умови вступу до військових закладів вищої освіти відрізняються від вступу до «цивільних» вишів

Терміни проведення вступної кампанії до військових вишів у 2024 році

Прийом заяв (рапортів), оформлення та надсилання документів від ТЦК та СП, служб персоналу військових частин, установ і організацій до приймальних (відбіркових) комісій вищих військових навчальних закладів, військових навчальних підрозділів закладів вищої освіти та закладів фахової передвищої військової освіти триватиме до 1 липня 2024 року.

Опрацювання документів у приймальних (вибіркових) комісіях усіх закладів освіти триватиме до 10 липня 2024 року.

Прийняття приймальними (відбірковими) комісіями рішення щодо допуску до участі у вступних випробуваннях і конкурсному відборі та направлення викликів вступникам відбудеться до 15 липня 2024 року.

Приймання заяв та документів безпосередньо від вступників приймальними комісіями закладами освіти триватиме до 20 липня 2024 року.

Проведення вступних випробувань та конкурсного відбору на навчання для здобуття освітньо-професійного ступеня «фаховий молодший бакалавр» і ступеня вищої освіти «бакалавр» відбудеться з 20 по 30 липня 2024 року.

Виконання вступниками вимог до зарахування має завершитись до 15:00 31 липня 2024 року.

Зарахування вступників на навчання триватиме до 1 серпня цього року.

Особливості вступної кампанії

Проведення вступних випробувань та конкурсного відбору вступників для здобуття фахової передвищої та вищої освіти здійснюється приймальними (відбірковими) комісіями, у тому числі і виїзним складом, у місцях, визначених рішенням командування закладів освіти, із суворим дотриманням заходів безпеки, спрямованих на збереження здоров’я та життя вступників.

Вступники з-поміж цивільної молоді в разі неможливості оформлення особової справи в територіальних центрах комплектування та соціальної підтримки за місцем проживання (перебування на обліку) мають право подати заяву та відповідні документи на вступ безпосередньо до приймальної комісії закладу вищої освіти або особисто, або поштою, або електронною поштою. Оформлення особових справ таких вступників здійснюється безпосередньо у закладі освіти.

Вступники з-поміж цивільної молоді у разі неможливості проходження первинного медичного огляду у територіальних центрах комплектування та соціальної підтримки за місцем проживання (перебування на обліку), а також вступники з-поміж військовослужбовців у разі неможливості проходження медичного огляду військово-лікарською комісією за місцем проходження військової служби мають право проходити остаточний медичний огляд вступників військово-лікарською (льотно-лікарською) комісією безпосередньо в закладі освіти під час проходження вступних випробувань.

Для здобуття фахової передвищої освіти вступники на базі повної загальної середньої освіти беруть участь у конкурсному відборі за результатами або національного мультипредметного тесту 2022, 2023 чи 2024 року, або сертифікатами зовнішнього незалежного оцінювання 2021 року із двох конкурсних предметів (у будь-яких комбінаціях), або вступного випробування, форму й порядок проведення якого визначає заклад фахової передвищої освіти у Правилах прийому.

Для здобуття ступенів вищої освіти «бакалавр» вступники на базі повної загальної середньої освіти та освітньо-кваліфікаційного рівня молодшого спеціаліста, освітньо-професійного ступеня фахового молодшого бакалавра, освітнього ступеня молодшого бакалавра, беруть участь у конкурсному відборі за результатами або НМТ 2022, 2023 чи 2024 року, або сертифікатами зовнішнього незалежного оцінювання 2021 року із трьох конкурсних предметів (у будь-яких комбінаціях), або вступного випробування, форму й порядок проведення якого визначає заклад освіти у Правилах прийому.

Вступники до військових закладів вищої освіти для здобуття ступеня вищої освіти «магістр» на базі ступеня вищої освіти «бакалавр» беруть участь у конкурсі за результатами єдиного вступного іспиту (співбесіди з іноземної мови) та фахового іспиту, форму й порядок проведення яких визначає заклад освіти у Правилах прийому.

Окрім надання до приймальної комісії сертифікатів НМТ 2022, 2023 чи 2024 років або ЗНО 2021 року, або складання вступних іспитів з конкурсних предметів, всі вступники на навчання до військових закладів освіти мають скласти іспит із фізичної підготовки.

Також вони проходять професійно-психологічне обстеження та остаточний медичний огляд військово-лікарською (льотно-лікарською) комісією.

Джерело: АрміяInform

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень