«План «Сирена»: яку хитрість видумали в ТЦК і що про неї варто знати?

Пояснення адвоката

ТЦК взяли «на озброєння» поліційний план «СИРЕНА», який вводиться виключно для затримання злочинців. Про це у своєму ТГ-каналі розповів адвокат Роман Сімутін.

Адвокат зазначає, що фактично це облава, але називається операція чи оперативний план. Тільки в цьому випадку ТЦК ловлять не конкретних злочинців, а випадкових чоловіків.

- Звісно, статтею 65 Конституції України закріплений конституційний обов’язок кожного громадянина захищати Вітчизну. І розшук потрібен, але для конкретних справжніх ухилянтів, а не для пошуку першого-ліпшого чоловіка, який трапиться.

 

Обов’язок державних органів і посадовців – дотримуватися закону і діяти виключно в законний спосіб. Крапка, - пояснює він.

Сімутін зазначає, що якщо ТЦК вас незаконно затримує, то головне нічого не підписувати й вимагати прибуття адвоката.

За його словами, ТЦК придумали нову хитрість, яка полягає у тому, що на місці, після вашої доставки, начальник ТЦК виносить постанову про порушення законодавства про військовий обов’язок ст. 210 КУпАП без одинички (ст. 210-1 КУпАП), накладає штраф, а ви в цій постанові розписуєтеся. Після цього, одні пускають все на самоплин – мовляв, якось вирішиться, а інші просто примудряються швидко сплатити штраф.

- Обидва сценарії наглухо закривають двері для можливості виграти справу. Поясню чому. Розписавшись у постанові та не оскарживши її, ви фактично визнаєте, що були в ТЦК добровільно і примус не застосовувався.

 

Суд дослівно скаже: а чому ви не скористалися своїм законним правом на оскарження даної постанови, значить – погодилися? І визнає постанову як ще один належний та допустимий доказ, ніякі доводи не допоможуть", - пояснює адвокат.

І на останок, він радить оскаржувати постанову, а потім думати, що робити далі, бо строк на оскарження складає лише 10 днів.

Джерело: Апостроф 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Анна Карпець

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень