Ювілей телевежі в Антополі і День працівників радіо. Збіг? Не думаю

Сьогодні, 16 листопада, в Україні відзначають День працівників радіо, телебачення і зв'язку

15 листопада святкувала свій 50-річний ювілей Рівненська телевежа, що в Антополі. У зв’язку з цією подією у Рівненському краєзнавчому музеї відбулося відкриття виставки. На ній були представлені:

фотолітопис вежі, раритетні зразки телевізійного обладнання, телеприймачі, особисті речі та нагороди окремих ветеранів станції.

[media=100570] [media=100569] [media=100568]

Про актуальність телевежі розповів директор Рівненської філії радіомовлення, радіозв’язку та телебачення Віктор Талімончик:

Антопільська телевежа дає головне - інформацію, різносторонню, позитивну, негативну, це, як ніж на кухні, без якого ми не можемо відрізати шматок хліба. Точно так само і наші технічні засоби, десятки телевізійних каналів, радіомовних станцій, де можна почути і кваліфіковану інформацію, і якісну музику.

На виставку завітали працівники Рівненського обласного радіотелевізійного передавального центру і гості. Також був присутній і перший керівник телевежі Федір Наконечний, який є автором книги про Антопільську вежу «Телевізійними стежками». Виставка буде тривати 1 місяць.

Зауважимо, на сьогодні Рівненська телевежа – це сучасне телевізійне обладнання, з вежі ведеться мовлення 32 програм у цифровому форматі T2, понад десять каналів аналогового телебачення та радіо. 

Хочеться також додати, що 16 листопада - професійне свято теле-, радіопрацівників.

Саме цього дня 1924 року в Харкові вийшла в ефір перша передача українського радіо. 11 листопада 1994 року, в переддень 70-річчя початку радіомовлення в Україні, був виданий відповідний указ.  З того часу 16 листопада вважається днем працівників електронних мас-медіа України.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень