Після риболовлі на Рівненщині волинянин захворів на лептоспіроз

Нині чоловік у лікарні

Волинянин захворів на лептоспіроз після риболовлі на території Рівненської області.

Про це повідомляє ДУ «Волинський ОЦКПХ МОЗ України».

На Волині зареєстрували перший випадок захворювання на лептоспіроз. На другу добу після риболовлі чоловік відчув підвищення температури тіла до 39,5°C, розлади шлунково-кишкового тракту, незначне пожовтіння склер і шкірних покривів та характерний для лептоспірозу симптом – різкий біль литкових м’язів. 

Діагноз  «лептоспіроз» підтвердили у лабораторії  мікробіологічних та медико-генетичних досліджень біологічних факторів ДУ «Волинський ОЦКПХ МОЗ України». 

На цей час хворий перебуває на стаціонарному лікуванні, епідрозслідування триває.

Основними джерелами збудників цієї інфекції, в основному, є гризуни (понад 70 %), переважний шлях зараження – водний (понад 30 %). Інфікування людини відбувається при контакті з факторами зовнішнього середовища (переважно водою відкритих водойм, забрудненою виділеннями гризунів) та безпосереднім контактом з гризунами – носіями збудника лептоспірозу у природі.

Аби запобігати зараженню, необхідно:

  • забезпечити відповідний захист від гризунів місць проживання людей та особливо джерел водопостачання;
  • проводити дератизацію приміщень та захищати харчові продукти і воду  від проникнення гризунів.
  • ні в якому разі не  використовувати воду з відкритих водойм для пиття, миття овочів, фруктів, а особливо для приготування їжі на природі;
  • при проведенні сільськогосподарських робіт, зборі урожаю та перебуванні біля водойми використовувати засоби індивідуального захисту.

У разі виникнення характерних симптомів (болючості у литкових м’язах та високої температури тіла), особливо після перебування біля водойми, необхідно негайно звернутися до лікаря за місцем проживання.

Джерело: Конкурент

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень